• Imprimeix

Més de 100.000 seguidors als comptes Twitter vinculats a Política Lingüística

El nombre de seguidors arriba a 174.000 en el conjunt de xarxes socials de la Direcció General de Política Lingüística, el TERMCAT i el CPNL

11/01/2019 08:01
Xarxes socials

Els perfils de Twitter vinculats a Política Lingüística han assolit 101.850 seguidors al llarg de 2018. Aquestes xifres inclouen els seguidors dels comptes de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i dels organismes adscrits, Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i TERMCAT Centre de Terminologia. 

D’entre els diversos comptes destaquen pel nombre de seguidors el de @llenguacatalana i l’@optimotcat. El compte @llenguacatalana, que té 28.490 seguidors, ofereix informació sobre les tasques de foment del coneixement i l’ús del català que impulsa la Direcció General de Política Lingüística i informació d’actualitat sobre la llengua catalana. De la seva banda, el compte del servei de consultes lingüístiques @optimotcat, que té 25.167 seguidors, resol dubtes sobre llengua proposats pels usuaris i ofereix continguts lingüístics de qualitat.

La suma total dels perfils de Twitter de la DGPL, que a més dels 2 citats anteriorment inclou el de voluntariat per la llengua @vxlcat, el de cinema en català @cat_cine és de 64.450. De la seva banda, el perfils del Consorci per a la Normalització Lingüística i dels centres que en formen part té 20.565 seguidors i el TERMCAT 16.842.

La presència a les xarxes socials de la Direcció General de Política Lingüística, el CPNL i el TERMCAT es concreta amb perfils Facebook, Twitter, YouTube i Instagram. En aquest últim cas, només tenen perfil el CPNL i el TERMCAT. Així, la xifra total de seguidors a Facebook és de 63.430, al YouTube, de 3.465 i a Instagram, de 5.660.