• Imprimeix

Més d'un milió de visitants a l'exposició 'Català, llengua d'Europa'

04/09/2018 08:09
Més d'un milió de visitants a l'exposició 'Català, llengua d'Europa'

L’exposició 'Català, llengua d’Europa', creada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, s’ha pogut veure aquest any a la Casa de la Generalitat Perpinyà durant els mesos d’abril i maig. En aquesta localitat de la Catalunya del Nord s’ha tancat el cicle d’itineràncies d’una mostra que, iniciada el 2013, ha rebut més d’un milió de visitants en el centenar de poblacions on s’ha exposat. A més del principal, també s’ha pogut visitar a l’Alguer, Càller, Carloforte, Orosei, Oschiri, Quartu Sant’Elena, Sàsser, Sestu (Sardenya), Bolonya, Brussel·les, Granada, Nantes, Palma de Mallorca, Paranà, Perpinyà, Prada de Conflent, Regensburg, Santiago de Compostel·la i Tolosa.

Destaquen els 800.000 visitants que va rebre l’exposició en la seva estada al Museu del Barça (de juliol de 2014 al febrer de 2015) i, també, la ronda per diversos municipis de l’illa de Sardenya amb un total de 3.500 persones que la van visitar des del 2015 al 2017.

'Català, llengua d’Europa' ha mostrat la vitalitat del català, una llengua mitjana d’Europa, amb més parlants que el suec, el danès, el finès, el grec el txec o l’hongarès. Mitjançant 12 plafons i elements interactius i multimèdia, els continguts s’han estructurat en set temàtiques segons els àmbits d’ús: llengua d’Europa, àmbits de l’ensenyament, mitjans de comunicació, cultura, comerç i empresa, llengua digital i esport. Il·lustrats amb imatges, gràfics, mapes i textos, l’exposició resumia les principals xifres sobre el català.

Disponible en diferents formats, la versió interactiva també es pot consultar en anglès. Durant els anys en què ha itinerat, s’han organitzat nombroses activitats paral·leles com taules rodones, conferències, presentacions de llibres o trobades del Voluntariat per la Llengua.