• Imprimeix

'Miques de vida algueresa', nou programa en alguerès a Catalan Tv

05/02/2016 14:02
'Miques de vida algueresa'

Catalan TV, la televisió de l’Alguer, va estrenar ahir, 4 de febrer, un nou programa en català de l’Alguer que vol retratar i divulgar la vida treballadora i productiva a la ciutat catalana de Sardenya. Es tracta de Miques de vida algueresa, un espai conduït per Miquel Serra, amb la direcció de Roberto Lampis i les imatges i el muntatge de Paolo Calaresu.

Cada setmana el programa proposa descobrir les tradicions i els costums de l’Alguer d’ahir i d’avui a través de les diverses professions dels seus habitants. Al llarg dels episodis, mariners, orfebres, cuiners, botiguers i altres professionals oferiran una mirada diferent sobre l’Alguer que recupera la memòria del passat amb la voluntat de projectar-la cap al present i el futur. 

Tant el presentador com els personatges entrevistats fan un retrat actual de la ciutat sarda, parlant sempre en català de l’Alguer. L’espai té per objectiu mantenir viva la llengua catalana i que l’alguerès entri a les cases a través d’una finestra privilegiada com és la televisió.

Miquel Serra, amb aquest programa, continua la seva tasca de difusió i preservació de la llengua catalana de l’Alguer, que ja desenvolupa a la ràdio, on cada matí protagonitza un espai a Radio Onda Stereo, amb el periodista Nicola Nieddu.

El programa s’emet els dijous al migdia i posteriorment es pot veure a través de YouTube.

Miques de vida algueresa