• Imprimeix

Neix una nova col·lecció d'audiollibres en català amb el suport del Departament de Cultura

12/12/2016 09:12
audiollibres Seebook
El Departament de Cultura dóna suport a la nova col·lecció d’audiollibres Seebook, que ofereix una selecció d’obres  en català. La col·lecció inclou títols com El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry; Les aventures de Tom Sawyer, de Mark Twain; Tres homes dins d’una barca, de Jerome K. Jerome; Aventures de Pinotxo, de Carlo Collodi; Els sots feréstecs, de Raimon Casellas; La guerra de l’avi, de Jaume Burgell, i una audioguia en tres idiomes per gaudir d’un passeig literari pel barri gòtic de Barcelona. Els audiollibres es podran adquirir aquest Nadal a més de 80 llibreries de tot l’àmbit lingüístic català.
 
La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha donat suport a aquest projecte per potenciar la presència de la llengua catalana en l’àmbit dels audiollibres, un mercat força consolidat a països com Alemanya i els Estats Units. A propòsit de la iniciativa, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa ha afirmat que “el Departament impulsa l’oferta de llibres digitals que tenen el català com a matèria primera, que és una estratègia de foment de la lectura en els nous formats de difusió i de la llengua mateixa perquè fa créixer la presència del català a la nostra societat”. “Apostem per ser sense reserves al món digital; el català ha de ser també llengua digital”, ha afegit.
 
Els audiollibres de Seebok es poden escoltar instantàniament en streaming gràcies un sistema únic de codis QR i alfanumèrics. També són descarregables en formats MP3 o M4B, sempre amb la màxima qualitat, sense necessitat de registrar-se ni d’instal·lar cap aplicació. Es poden llegir en targeta, ordinador o mòbil i en més d’un dispositiu.