• Imprimeix

Augmenta la participació a la Dictada Occitana a Barcelona

03/02/2015 12:02
75 participants a la dictada occitana

La Dictada Occitana, que organitza a Barcelona el Centre d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), amb el suport del Departament de Cultura, ha registrat un augment de participació en la XVIII edició, celebrada dissabte, 31 de gener, a la seu del Departament de Cultura. Enguany s’ha arribat a la xifra de 75 participants.

Després de Castras, Barcelona és la primera ciutat que es va sumar a la Dictada, el 1999. Des d’aleshores ha anat creixent el nombre de localitats on se celebra simultàniament fins a arribar a les 47 poblacions de l’espai occità i els Països Catalans.

L’activitat va tenir l’assistència del president de l’Institut d’Estudis Aranesi-Acadèmia Aranesa de la Lenga Occitana, Jusèp Loïs Sans. La Dictada es va obrir amb una salutació del professor Bernat Vernhièras, des de Castras. Els professors del CAOC  Thiago Mori, Manuel Zabala i Raquel Olivella van dictar n fragment del llibre Nòu contes de Nadal, d’endacòm mai, recull de contes internacionals traduïts a l’occità.

Els guanyadors en la categoria d’adults van ser Jordi Ortiz, Agustí Farran i Ferran Hidalgo, i en la categoria infantil, Àlex Benito i Laia Benito.

La XVII Dictada Occitana a Barcelona va incloure l’actuació musical de la cantautora i compositora aranesa Alidé Sans, que va interpretar diverses cançons del seu primer treball discogràfic, que apareixerà properament aquest mes de febrer.

CAOC