• Imprimeix

Presentació del llibre 'Jordi Monés i Pujol-Busquets: educació, país, llengua'

18/05/2018 09:05
“Jordi Monés i Pujol-Busquets: educació, país, llengua”

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, el catedràtic de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Conrad Vilanou i l'editor de Nautilus, Andreu Mas presentaran el llibre Jordi Monés i Pujol-Busquets: educació, país, llengua. La presentació del llibre, tindrà lloc dimarts, 22 de maig, a les 18.30 hores, a la sala d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

El volum, editat dins de la col·lecció Nemo Books per Nautilus, és una obra divulgativa que permet comprendre la història de l’educació als Països Catalans. Inclou des de temes educatius fins a d’altres relacionats amb la socialització dels infants. L’obra aprofundeix en el moviment de renovació pedagògica i hi apareixen personatges decisius per a la transformació del país com Pompeu Fabra, Alexandre Galí i Joaquim Xirau.

Jordi Monés i Pujol-Busquets (Badalona, 1928) és pioner de la història de l’educació als Països Catalans i a l’Estat espanyol així com un ferm defensor dels drets lingüístics del català. És cofundador de la “Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana”, actualment filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Enginyer, sociòleg i historiador de l’educació, la seva obra publicada excedeix els 200 títols, dels quals una cinquantena estan centrats en la història de l’educació des de la segona meitat del segle XVIII fins als nostres dies.