• Imprimeix

Nova oferta de cursos de català al Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci organitza cursos presencials, en línia o combinant les dues modalitats

13/03/2017 13:03
Cursos
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega un nou període d’inscripcions dels cursos de català per millorar les habilitats comunicatives. D’aquesta manera, i amb el lema “Connecta’t al català”, dóna continuïtat a l’oferta de cursos del 2017 per atendre totes les necessitats lingüístiques, tant orals com escrites. Iniciar-se en la comprensió i l’expressió oral, adquirir fluïdesa en les converses, ser competent lingüísticament a la feina o millorar l’escriptura en contextos formals, són algunes de les propostes que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d’atenció del CPNL.
 
Molt més que cursos
El valor afegit de l’oferta formativa del Consorci rau en la diversitat d’activitats culturals complementàries que els alumnes fan dins i fora de l’aula –sovint coorganitzades amb altres entitats–, que garanteixen contextos d’ús per a la pràctica  comunicativa, alhora que faciliten el coneixement de l’entorn, la descoberta del patrimoni cultural català i la construcció de marcs de referència per afavorir la cohesió social.
 
També amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge i l’ús del català en l’entorn laboral com a eina de competitivitat, el Consorci ofereix formació especialitzada per a les empreses.
 
L’oferta per al sector empresarial està dissenyada a mida, en funció de les necessitats específiques de l’empresa, i se centra en cursos per millorar l’expressió oral –com “Atenció telefònica”, “Parlar per comunicar”, “Com fer exposicions orals”, etc.–, cursos per millorar l’expressió escrita –com “Articles d’opinió: saber escriure amb arguments”, “Escriure a la xarxa”, etc.– i cursos com “Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa”, etc.
 
Una oferta flexible i adaptable
El CPNL ofereix cursos presencials en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics, amb horaris que permeten compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis.
 
Les modalitats de formació s’adapten a les noves maneres d’aprendre i, per tant, a banda dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat, si són cursos generals, i mitjançant l’Aula Mestra, si són cursos especialitzats, i també ofereix cursos que combinen la modalitat presencial i en línia.
El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.
 
Certificats oficials
Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL). Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.
 

Per a sectors professionals, imparteix cursos especialitzats i sessions formatives d’aspectes concrets per millorar la qualitat de l’expressió oral o escrita