• Imprimeix

Oberta la inscripció per participar a les proves anuals per a l'obtenció de certificats de català

02/02/2017 13:02
Certificats

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura obre avui 2 de febrer, el termini d’inscripció a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana del nivell bàsic (A2); nivell elemental (B1); nivell intermedi (B2); nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). El sistema de certificats de la Direcció General de Política Lingüística acredita els cinc nivells de competència lingüística en català, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 21 de febrer ja sigui telemàticament per mitjà de l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

Les proves començaran el 6 de maig amb els exàmens per obtenir el certificat B2 i es duran a terme fins el 10 de juny, data en la qual hi ha previst el nivell A2.

Les proves estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys i no es requereix cap titulació prèvia. Els exàmens es duran a terme a 18 localitats. A Catalunya, es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També s’administraran proves a Fraga i a Perpinyà. El llistat de proves que es duen a terme a cada localitat es pot consultar al portal Llengua Catalana.

Aquesta serà la primera convocatòria des de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Atès el període de transitorietat per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals.