• Imprimeix

Pàgina web a la carta, i en català, per a tots els comerços de Reus

08/02/2017 11:02
Presentació a Reus

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha participat aquest matí en la presentació del programa comerçlocal.cat que ha tingut lloc a Reus. També han participat a l’acte el director de la Fundació PuntCAT, Santi Ribera; la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles; la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Maria Dolors Sardà, i el membre del Ple de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, Jaume Batista. 

Comerlocal.cat és una iniciativa de la Fundació puntCAT amb el suport de la Generalitat a través de la Direcció de Política Lingüística, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i el Departament d’Economia i Coneixement.

El programa vol generalitzar  la presència en línia dels establiments amb la incorporació a la xarxa d’un espai web en català personalitzat amb fotografies del comerç, una breu descripció, les dades de contacte, la geolocalització via Google Maps i la possibilitat de tenir enllaços a les xarxes socials.

En la presentació s’ha volgut destacar la facilitat amb què els comerços podran tenir el seu web. Els tècnics de la Fundació puntCAT faran una visita al comerç i, allà mateix, crearan i donaran d’alta el web, que serà operatiu immediatament, i en català. L’únic cost per al botiguer serà la quota d’alta del domini .cat  per un valor de 5 euros. En aquestes visites s’assessorarà també els comerciants si volen un disseny del web amb majors continguts o prestacions, d’acord amb les seves necessitats, i es recordarà els serveis que els ofereix el Centre de Normalització Lingüística per a l’atenció en català als clients.

D’altra banda,  la Cambra de Comerç inclourà aquest oferta en la pròxima edició de la Ganxet Pintxo, de manera que tots els establiments que hi participin tindran un espai web garantit.

En una reunió celebrada al mateix Ajuntament de Reus, la Fundació puntCAT ha explicat el programa a les associacions de comerciants de la ciutat per exposar-los amb detall el pla, concretar-ne l’organització i demanar-los la col·laboració a fi que la proposta pugui arribar a la totalitat dels comerços.