• ???label.telegram???
  • Imprimeix

Presentació de l’opuscle 'Pompeu Fabra i la codificació del català'

15/05/2018 09:05
'Pompeu Fabra i la codificació del català'

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) presentarà demà dimecres, 16 de maig, l’opuscle Pompeu Fabra i la codificació del català, una publicació digital i en obert obra del catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra. L’acte tindrà lloc a les 18 hores, a la seu de l’avinguda Tibidabo de Barcelona

El rector de la UOC, Josep A. Planell, presentarà aquest acte que inclou una conferència de Jordi Ginebra. L’assistència a l’acte és oberta i gratuïta, però cal inscriure-s’hi aquí.

Amb la publicació de l’opuscle, la UOC posa a disposició del públic general uns materials que, des d'una perspectiva fonamentada i acadèmica, ofereixen un panorama general de l’estat de la llengua catalana al segle XIX –en relació amb els problemes de la codificació i l’estandardització lingüístiques– i del procés de formació i implantació de la nova normativa de Fabra. Aquesta és una de les iniciatives que la UOC ha organitzat per retre un homenatge al Mestre i la seva obra, i contribuir a difondre el coneixement sobre la llengua pròpia, en el marc de la commemoració de l’Any Pompeu Fabra.

Una altra de les activitats programades per la UOC amb motiu de l’Any Fabra és la publicació d’una sèrie d’entrades relacionades amb diversos aspectes de la personalitat i de l’obra de Fabra i la seva transcendència per a la vitalitat de la llengua catalana en la societat contemporània al Blog de llengua i literatura catalanes i al blog de comunicació interna de la UOC Tots som UOC.