• Imprimeix

Presentació del IX Informe sobre la situació de la llengua catalana (2015)

28/11/2016 12:11
Cruscat

La IXa edició de l’Informe sobre la situació de la llengua catalana (2015), (Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i la Franja), es presentarà demà dimarts, 29 de novembre, a les 18 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

La presentació serà a càrrec del director de la Xarxa CRUSCAT, Miquel Àngel Pradilla. L’acte tindrà la participació del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, assistirà a la presentació.

L’informe sobre la situació de la llengua catalana ha estat coordinat per la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, representacions i usos del català) de l’IEC, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.

Entre d'altres fonts, el IX Informe sobre la situació de la llengua catalana (2015) inclou dades procedents de l'Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013 (Direcció General de Política Lingüística - Institut d'Estadística de Catalunya)  i de l'Anàlisi de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2013. Resum dels factors clau, elaborada per la Direcció General de Política Lingüística.

També s'hi inclouen dades d'enquestes als altres territoris de parla catalana en l'elaboració dels quals hi ha participat la DGPL, com l'Enquesta d’Usos Lingüístics a les Illes Balears, 2014, duta a terme en conveni per la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya i la Universitat de les Illes Balears (UIB); l'Enquesta d'usos lingüístics a la Catalunya del Nord, 2015 (EULCN15), impulsada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i l’Institut Franco-català Transfronterer (IFCT) de la Universitat de Perpinyà Via Domícia; i l'Enquesta d’Usos Lingüístics a la Franja, 2014, promoguda per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Universitat de Saragossa, a través del Grup d’Estudis sobre la Societat de Risc del Departament de Sociologia i de l’Àrea de Filologia Catalana. 

Els resultats de les diverses enquestes es van fer públics en el marc de la Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana. Aquesta informació es consultatble també a l'Informe de Política Lingüística 2015.