• Imprimeix

Presentació del Llibre d'Estil de la Diputació de Barcelona

29/11/2016 13:11
Llibre d'estil

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presentarà demà dimecres, 30 de novembre, el nou Llibre d'estil de la Diputació de Barcelona. A l'acte, que es farà a les 18:00 hores al vestíbul de l'edfici de Can Serra de la Diputació de Barcelona, també hi intervindran el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros; la coordinadora del Llibre d'estil, Lluïsa Tena i el cap del Servei de Correcció Lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans, Josep M. Mestres. La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, assistirà a la presentació.

La Diputació de Barcelona ha editat el Llibre d’estil amb el suport i l’assessorament de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El llibre té per objectiu, d’una banda, ser l’obra de referència per resoldre els dubtes lingüístics del personal de la Diputació a l'hora de redactar textos, i de l’altra, garantir la qualitat lingüística de les comunicacions seguint les premisses bàsiques de rigor, correcció, precisió, coherència i claredat que han de fonamentar el llenguatge administratiu.

La publicació està estructurada en quatre grans parts: «Model de llengua», «Qüestions d'estil», «Convencions» i «Qüestions gramaticals». També inclou un apartat sobre l’ús de la llengua a Internet i a les xarxes socials, informació sobre verificadors ortogràfics i gramaticals, i una llista de comarques, municipis i gentilicis de la província de Barcelona.

La Diputació de Barcelona, com a institució de suport als governs locals, ha tingut sempre un paper rellevant en la normalització de la llengua catalana en l’àmbit administratiu i jurídic.

El llibre està estructurat en quatre grans parts: «Model de llengua», «Qüestions d'estil», «Convencions» i «Qüestions gramaticals»