• Imprimeix

Presentació del Volum 26 de Treballs de Sociolingüística Catalana

10/01/2017 12:01
Treballs de Sociolingüística Catalana

La Societat Catalana de Sociolingüística presenta el volum número 26 de la seva revista Treballs de Sociolingüística Catalana, dedicat al tema de les llengües en les tecnologies de la informació i la comunicació. La presentació tindrà lloc avui dimarts, 10 de gener, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). 

El director de la revista, Emili Boix-Fuster, presentarà el nou número i seguidament, el professor de la Universitat de Keele (Regne Unit) Alexandre Nobajas impartirà la conferència “Twitter com a font d’informació sociolingüística”.

La recent popularització de les xarxes socials ha provocat que una part important de la població comparteixi una quantitat ingent d’informació a través d’Internet. Bona part d’aquesta informació és textual i fàcilment accessible, pel que pot ser objecte d’estudi i anàlisi sociolingüística. Tot i aquesta oportunitat per a la recerca, les dades obtingudes mitjançant aquesta metodologia tenen un seguit de característiques que en poden limitar i fins i tot esbiaixar els resultats obtinguts, i és per això cal tenir-les en compte abans d’arribar a conclusions definitives. Si bé xarxes com ara Twitter proporcionen als investigadors de l’àmbit de la sociolingüística grans oportunitats, també  cal tenir presents quins són els riscos i les limitacions a l’hora de realitzar investigacions sociolingüístiques utilitzant aquesta nova font de dades.

La revista Treballs de Sociolingüística Catalana  és l'anuari de la Societat Catalana de Sociolingüística, filial de l'IEC.