• Imprimeix

Presentació del llibre electrònic 'Mistral a Catalunya'

26/09/2018 10:09
Mistral a Catalunya

La Biblioteca de Catalunya presenta l’edició del llibre electrònic Mistral a Catalunya, que es publica dins la col·lecció "Escrits i memòria". La presentació tindrà lloc demà dijous, 27 de setembre, a les 18.30 hores, a la Sala de la Caritat, de la Biblioteca de Catalunya. La publicació és obra d’Antoni Rossell, coordinador de la col·lecció “Escrits i memòria” i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, i d’Hélène Rufat, professora de la Universitat Pompeu Fabra.

El volum és d’accés lliure i gratuït a les plataformes d’Itunes i Google Play i es publica sota una llicència Creative Commons.

L’obra,  sobre l’escriptor occità, Premi Nobel de literatura el 1904, vol donar a conèixer les relacions que va mantenir amb Catalunya així com els fons documentals sobre la seva figura conservats a la Biblioteca de Catalunya, a  Barcelona, i els de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú. També conté entrevistes a especialistes que donen una visió polièdrica del personatge. A més, incorpora música tradicional occitana i lectures de textos i poemes. Es complementa amb una àmplia bibliografia, enllaços i imatges, que constitueixen una bona eina de recerca per al coneixement de l’obra mistralenca en el context català.

Mistral, i el moviment que va impulsar del Felibritge, van tenir una gran influència en autors literaris i cercles  culturals catalans de la seva època. El 2014, en ocasió del centenari de la seva mort, a Catalunya es va commemorar també l’Any Mistral amb nombrosos actes amb el suport de la Generalitat. Entre aquests, cal esmentar la visita d’una delegació felibres encapçalats per l’actual capoulié del moviment, Jacque Mouttet, en què es va tornar a mostrar una de les còpies de la Coupo Santo.

Durant l'acte, el grup Mirabèl interpretarà música tradicional occitana.