• Imprimeix

Softcatalà promou la participació a la Google Summer of Code per millorar el traductor automàtic anglès-català

29/03/2017 12:03
Google summer of Code

L’associació Softcatalà, dedicada a la creació i millora d’eines lingüístiques en català, s’ha involucrat en el Google Summer of Code (GSoC) de 2017, adreçat a estudiants universitaris, a través del projecte Apertium, per tal d’aconseguir una millora en el parell de traducció anglès-català a través de la idea “Adopt a language pair“.

La idea consisteix a agafar les dades existents en el parell anglès català actual (tant l’antic apertium-en-ca com el modern apertium-eng-cat) i consolidar tota la informació en el nou apertium-eng-cat, per posteriorment millorar els resultats que genera el traductor afegint nou lèxic i regles de traducció, principalment en el sentit anglès -> català.

La contribució al projecte Apertium a través del Google Summer of Code suposa aprendre treballant en un projecte de codi obert amb gent de tot arreu del món i rebre el reconeixement de Google, a més és una tasca remunerada. Per participar-hi cal complir una sèrie de requisits entre els quals destaca estar matriculat en una universitat acreditada, tenir coneixements alts de català i anglès i d’edició de fitxers XML.