• Imprimeix

Softcatalà tradueix al català el sistema operatiu de la marca Xiaomi

24/07/2018 09:07
Softcatalà tradueix al català el sistema operatiu de la marca Xiaomi

El fabricant de mòbils Xiaomi ha introduït el català en les darreres versions del seu sistema operatiu, MIUI, de manera que els nous terminals de la marca ja poden funcionar en català com passa en les marques més importants del mercat. La traducció al català d'aquest sistema operatiu és un projecte de Softcatalà, que han portat a terme voluntaris. El sistema operatiu MIUI té més de 170 milions d’usuaris a tot el món i és compatible en més de 340 dispositius diferents.

 Softcatalà és una associació que té com a objectiu fomentar l'ús del català a la informàtica, internet i les noves tecnologies. Forma part del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Entre els darrers projectes que impulsa hi ha Common Voice. 

La incorporació del català com a element de negoci en les grans marques és a la base del programa Emmarca't  de la Direcció General de Política Lingüística. Les principals marques líder a nivell global ja usen força el català en la interacció amb els seus consumidors, una pràctica de referència que Política Lingüística treballa per promoure entre les 400 marques amb més notorietat a Catalunya, amb les quals està entrant en contacte.