• Imprimeix

Política Lingüística obre el termini de subvencions per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics

17/04/2018 10:04
Subvencions productes tecnològics

La Direcció General de Política Lingüística i l’Oficina per al Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura obren a partir d'avui, 17 d’abril, el termini per sol·licitar subvencions per a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics, que subvenciona despeses de traducció, de correcció i de localització d’aplicacions i de videojocs. L’objectiu de la convocatòria és l’augment de l'oferta de productes digitals en català. El pressupost de la convocatòria, que es tanca el 2 de maig, és de 100.000 €. Consulteu-ne la informació.

L’any 2017, amb aquesta mateixa dotació, es van impulsar 24 projectes digitals en català de 22 empreses d’àmbits d'interès quotidià com la mobilitat i la salut, i  tecnològicament punters com la realitat augmentada i els videojocs. Vegeu els projectes subvencionats d’anys anteriors.

La Direcció General de Política Lingüística té entre els seus objectius aconseguir la plena disponibilitat del català en el món digital pel que fa a l’oferta i la demanda de continguts com pel que fa a sistemes de síntesi i reconeixement de veu, traducció automàtica, localització de programari, etc. Per aconseguir-ho necessita un sector fort. En aquesta línia s’inscriuen els ajuts als productes tecnològics. El web Llengua catalana, així mateix, ofereix Cercaapps, un cercador d’apps (aplicacions per a dispositius mòbils) en català que en aquest moment ja n’inclou prop de 300.