• Imprimeix

TV3 busca nous ‘katalonskis ‘per a la 2a temporada

22/10/2018 09:10
Busquem Katalonski

TV3 busca protagonistes per als nous episodis de Katalonski, l’espai que ens presenta persones que viuen fora dels territoris de parla catalana, i que han après i parlen català. El músic islandès resident a Barcelona Halldór Már presenta aquest espai que recorre els països dels katalonskis i ens mostra el seu dia a dia, les seves aficions i moments especials.

Els requisits per participar en aquesta 2a temporada són viure fora de Catalunya, haver après català i tenir-ne prou coneixement per poder mantenir una conversa fluïda. Els països preseleccionats per a aquesta edició són Brasil, Colòmbia, Cuba, Espanya, Hongria, Israel, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Noruega, Polònia, Portugal, Rússia, Txèquia i Xina. Les persones interessades poden adreçar-se a ohernando@grupbroadcaster.com.

Katalonski és una producció de TV3 en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Katalonski vol dir "català" en polonès, búlgar, bosnià, bielorús, croat i també en serbi. Hi ha unes 12.000 persones que tot i residir fora dels territoris de parla catalana han après i parlen català. Moltes no han trepitjat mai Catalunya i han après la llengua anant a les classes que ofereixen universitats de tot el món mitjançant l’Institut Ramon Llull; als casals catalans i també amb la plataforma d’aprenentatge virtual de català www.Parla.cat.