• Imprimeix

TV3 emet un molinet en commemoració de l’Any Fabra

15/06/2018 09:06
TV3 emet un molinet en commemoració de l’Any Fabra

Des del 13 de juny, Televisió de Catalunya emet en els seus espais publicitaris un molinet dedicat a la commemoració de l’Any Fabra. Els molinets són elements de promoció que creen un petit enigma a partir de tres objectes. En el cas del que commemora la figura i l’obra de Pompeu Fabra, s’utilitza una bafarada amb la paraula “català” mentre se senten persones que hi parlen, fent referència a l’oralitat i el vessant social de la llengua; el segon element mostra el caràcter tipogràfic de la “c” que giravolta cap a la “ce trencada”, una de les lletres identificadores del català, i el darrer element és el Diccionari General de la Llengua Catalana, una de les obres cabdals del llegat de Fabra. Finalment, el logo de TV3, el número 3, es vesteix amb el barret i la pipa típica del lingüista acompanyant el logotip de l’Any Fabra.

Commemoració de l’Any Fabra
L'any 2018 està dedicat a celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Durant l'any s'organitzaran nombroses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.

La Direcció General de Política Lingüística impulsa tota mena d’activitats en motiu de l’Any Fabra i convida les institucions, entitats i el conjunt de la societat civil del país a compartir col·lectivament la celebració amb actes i iniciatives que reconeguin el Mestre i la seva obra, que siguin també estímul per reforçar la vitalitat de la llengua i la projectin amb força cap al futur.