• Imprimeix

'Tant de gust… Senyor Fabra', una obra de lectura fàcil per difondre la figura i l’obra de Pompeu Fabra

14/02/2018 08:02
Tant de gust… Senyor Fabra

Les Publicacions de l’Abadia de Montserrat en col·laboració amb l’Associació Lectura Fàcil i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística han publicat el llibre Tant de gust...Senyor Fabra. Elaborat en format de lectura fàcil per les autores, M. Carme Bernal i Carme Rubio, vol acostar alguns aspectes de la vida i de l’obra de Pompeu Fabra a persones amb dificultats lectores. L’edició d’aquesta obra s’inscriu en el marc de l’Any Pompeu Fabra 2018.

Entre els destinataris del llibre, a part de les diverses institucions educatives, hi ha els centres de normalització Lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística, que el podran incloure entre els recursos per a l’aprenentatge del català.

El Departament de Cultura i l’Associació Lectura Fàcil tenen signat, des de l’any 2012,  un conveni de col·laboració mitjançant el qual impulsen l’adaptació i la creació d’obres de lectura fàcil en català. Entre d’altres obres s’han publicat Els altres catalans, de Paco Candel, El temps de les cireres, de Montserrat Roig i més recentment, Viu la festa, de Mireia Estapé i Històries de llegenda de Catalunya (quan encara no ho era) d’Eugènia Salvador.

Entre d’altres iniciatives relacionades amb Pompeu Fabra i la lectura, la Direcció General de Política Lingüística té previst, properament, publicar noves activitats de la col·lecció Llegir per parlar, llegir per aprendre  i del quadern per als voluntaris lingüístics Parlem tu i jo.