• Imprimeix

Les apps en català Glovo, Sharing Academy i Virtual Energy Advisor, finalistes dels Mobile Premier Awards

19/02/2016 08:02
Tres apps en català finalistes dels Mobile Premier Awards

Les apps en català, a més d’altres llengües, Glovo, Energy Advisor i Sharing Academy són tres de les finalistes que competiran enguany en els Mobile Premier Awards (MPA), els premis de referència del sector de les apps que es lliuren des de fa una dècada a Barcelona coincidint amb la primera jornada del Mobile World Congress. En total, hi competiran 16 apps procedents de ciutats com Barcelona, Caracas, Londres, Berlín, Nova York, San Francisco, Madrid i Oslo. Els premis es lliuren el proper dilluns, 22 de febrer, en un acte que tindrà lloc a la Sala Apolo. Les 16 finalistes lluitaran davant un prestigiós jurat internacional pels premis següents: Best App Award, ala Millor Appde l’any; Best Audience Award, a l’app més votada pel públic, i el Big Impact Award, a l’aplicació que suposa un major impacte en la vida de les persones.

Glovo, guanyadora d’Appcircus Barcelona el 9 de juliol, és un servei d’encàrrecs i missatgeria col·laborativa urbana i exprés. Els ‘glovers’ encarregats de realitzar els enviaments, duen a terme l’encàrrec en un màxim de 60 minuts. Durant aquest temps, l’usuari pot seguir la localització de la seva comanda i estar en contacte amb el ‘glover’. Quan rep la comanda, la pot pagar amb targeta de crèdit o per mitjà de l’app de manera totalment segura.

Virtual Energy Advisor, guanyadora del Barcelona Smart City App Hack, funciona com un assessor virtual per millorar l’eficiència energètica i compartir amb la comunitat experiències i trucs per estalviar energia i diners. La seva principal característica és que no només aporta dades de consum energètic, sinó que les tradueix en informació pràctica per estalviar energia.

Sharing Academy és una aplicació que funciona com un mercat on els estudiants universitaris comparteixen coneixements i aprenen dels seus col·legues amb classes privades. Aquesta app va guanyar la final internacional de Smart City App Hack a la categoria de ciutat col·laborativa celebrada el passat novembre a la trobada mundial de smart cities, Smart City Expo. 

Els Mobile Premier Awards celebren el seu X aniversari amb una gala inspirada en Hollywood i el cinema amb la qual reten homenatge a la indústria mòbil i especialment a les apps, que han protagonitzat una de les majors transformacions socials de les últimes dècades. El 2015, les apps han estat el canal de distribució de continguts i serveis més important del món, que han superat en dimensió indústries tan consolidades com el cinema o els videojocs.

Al febrer del 2014 també van quedar finalistes en els Mobile Premier Awards tres apps que incorporaven la llengua catalana: Splice, Samplr i Social Diabetes. Aquesta darrera, a més, va guanyar el Big Impact Award, l’aplicació que ha tingut un impacte més gran en la vida de les persones.

Inscripció 

Mobile Premier Awards