• Imprimeix

Un joc que barreja el món físic i el digital guanya el 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

28/05/2018 12:05
guanyadors

El 4t Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català ja té guanyadors, Els Jesuïtes Poble Sec - Col·legi Sant Pere Claver, de Barcelona, ha obtingut el  primer premi amb al projecte "Escapa dels contes". L'escola Joan Bruguera, de Girona, ha obtingut el segons premi i el col·legi Lestonnac, de Tarragona, el tercer premi.

El projecte guanyador, dels alumnes de 5è del Jesuïtes Poble Sec - Col·legi Sant Pere Claver, de Barcelona, s'anomena "Escapa dels contes". El joc barreja el món físic, conté una maqueta, i el digital, un joc programat per ordinador. A través d'enigmes i pistes els jugadors han d'escapar de quatre contes tradicionals catalans.

El segon premi ha estat per la proposta "Room escape del català", dels alumnes de 6è A de l'escola Joan Bruguera, de Girona. El joc proposa una aventura amb un objectiu: sortir de l'escola tan de pressa com sigui possible, passant per totes les aules primer. El tercer premi ha estat per al col·legi Lestonnac de Tarragona, amb el joc "Atrapa l'accent" creat per la classe de 5è de primària, que busca repassar les normes de l'accentuació tot passant-ho bé.

El jurat, format per Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Jaume Cela i Isabel Romano, ha atorgat nou accèssits a jocs presentats per escoles de Manresa, Prats de Lluçanès, Sabadell, Sant Jaume dels Domenys, Torelló, Ripoll, Reus i Granollers.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua que té el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

El veredicte del jurat es va fer públic ahir diumenge, 27 de maig, en un acte presentat per l'actor Toni Albà i pel divulgador científic Dani Jiménez. Que va tenir lloc a l’Estació del Nord. Hi van assistir més de mil persones, entre alumnes, mestres i familiars.