• Imprimeix

Un nou web per al foment del català i l'occità a la Catalunya del Nord

21/04/2015 12:04
Web del SIOCCAT

El Sindicat Intercomunal per a la Promoció de les Llengües Occitana i Catalana (SIOCCAT), del departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord i Fenolheda) ha posat en funcionament la seva pàgina web. Des d’aquest espai ofereix recursos i informació per a l’ensenyament de la llengua, a més d’impulsar i promoure el català i també l’occità.

El SIOCCAT vol servir de suport a l’acció cultural dels municipis membres a favor de les llengües catalana i occitana, des de l'ajuda a l'ensenyament d'aquestes llengües fins a la retolació pública bilingüe o trilingüe passant per la revisió dels topònims amb l'ortografia incorrecta als plànols cadastrals, en col·laboració amb els serveis competents de l'Estat francès.

Actualment el SIOCCAT està integrat per 100 municipis de la Catalunya del Nord i de la Fenolheda, i va ser creat a iniciativa de l’Association des Maires et Adjoints-es des Pyrénées-Orientales. L'associació inicia ara la seva activitat tenint en compte també el model col·laboratiu desenvolupat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Els municipis que integren el SIOCCAT promouen l'ús de la llengua pròpia com a element important de la identitat cultural i del progrés econòmic del territori.

SIOCCAT