• Imprimeix

'Una llar al món', és el Documental del mes de desembre, subtitulat en català

01/12/2016 09:12
Una llar al món

El Documental del mes de desembre, subtitulat en català, és Una llar al món. El cicle és una iniciativa de l'empresa Parallel40, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per a la subtitulació en català.

Al pati de l’escola, en Magomed observa en silenci com els seus companys de classe es barallen per la pilota. Aquest nen refugiat txetxè i els seus companys de classe a l’escola de la Creu Roja de la ciutat danesa de Lynge passen els dies somniant en el moment en què ells i les seves famílies obtindran un permís de residència.

El documental mostra com en Magomed i el seus amics canten, juguen, fan manualitats i aprenen a argumentar, igual que fan els infants a qualsevol altra escola. La diferència és que aquests nens porten tots una motxilla plena de records dolorosos. Els educadors i educadores lluiten cada dia per a què aquests infants treguin el millor d’ells mateixos i tinguin les eines per construir un nou lloc en el món, on sentir-se com a casa.

Aquest documental ha rebut el Premi al Millor mig metratge al festival IDFA 2016 (Holanda), ha estat nominat a Millor Documental de la Danish Film Critics 2015 (Dinamrca), i reconegut amb la nominació de Millor Documental de la Danish Film Academy 2015.

Trobareu informació sobre la programació en català dels festivals  al Portal de cinema en català, al Facebook de cinema en català, i al twitter @cat_cine.