• Imprimeix

VIII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia

05/12/2017 11:12
En català, també és de llei

El dia 1 de desembre la Comissió de Llengua Catalana del CICAC va celebrar, amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Sabadell i el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, la VIII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia, al Col·legi d’Advocats de Sabadell.

Es va reflexionar sobre el paper de la llengua catalana des de les aules fins a l’exercici de la professió i la necessitat que els advocats defensin l’ús del català als jutjats. Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic en lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid, va pronunciar la conferència central,  seguida d’un debat jurídic i una taula rodona.

Es va poder visitar l’exposició “En català, també és de llei”, que s’emmarca en la campanya del mateix nom, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració del Departament de Justícia i dels col·legis professionals del món del dret (advocats, graduats socials, notaris, procuradors i registradors).

La campanya té per objectiu sensibilitzar els ciutadans de la validesa legal dels documents fets en català i de la necessitat que facin valdre la seva opció lingüística amb els diferents professionals del dret.

Fins ara la mostra també ha estat a: Amposta, Balaguer, Barcelona, Cerdanyola, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Gandesa, Girona, Granollers, Igualada, Manresa, Lleida, Reus, Sant Feliu de Llobregat, la Seu d’Urgell, Tarragona, Terrassa, Tortosa i el Vendrell.

Més informació sobre la campanya En català, també és de llei a: llengua.gencat.cat/justicia