• Imprimeix

XVI Biennal Internacional de Cinema i Teatre en llengua de signes, a Barcelona

05/12/2018 12:12
XVI Biennal Internacional de Cinema i Teatre en llengua de signes

La XVI Biennal Internacional de Cinema i Teatre en llengua de signes s’inaugurarà demà dijous, 6 de desembre, a les 10:30 hores a la seu del Centre Recreatiu Cultural de Sords (CERECUSOR). El programa d’activitats es desenvoluparà fins al dia 8 de desembre, a Barcelona.

La biennal es caracteritza per presentar obres de teatre i produccions de cinema protagonitzades per persones sordes signants, provinents de diversos països d’Europa. En aquesta edició, a més de l’obra de teatre Pigmalió, produïda per la mateixa entitat organitzadora del festival, CERECUSOR. Hii haurà obres i pel·lícules provinents d’Itàlia, Suècia, Alemanya i Finlàndia. La biennal ofereix, doncs, l’oportunitat de veure altres llengües de signes europees, una de les quals, la Italiana, de la mateixa família o grup lingüístic que la catalana.

CERECUSOR és una entitat pionera en el desenvolupament de teatre per a persones sordes a Catalunya, des del 1941 en què va representar la primera obra, Els Pastorets. Des dels anys 80 ha impulsat també el teatre en llengua de signes, juntament amb altres entitats, amb caràcter obert al públic en general, origen de l’actual biennal internacional.