• Imprimeix

Un grup de treball de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística es reuneix a la Direcció General de Política Lingüística per planificar noves actuacions

14/12/2018 11:12
Reunió de treball

Un grup de treball de la Xarxa Europeu per a la Diversitat Lingüística (Network to Promote Linguistic Diversity -NPLD-) s’ha reunit a Barcelona per analitzar el treball dut a terme en el marc del Full de ruta per a la Diversitat Lingüística a Europa i definir les futures accions per al desenvolupament del Full. La reunió ha tingut lloc aquest dijous, 13 de desembre, a la seu de la Direcció General de Política Lingüística.

Els assistents a aquesta reunió, convocada per la NPLD, representaven els següents idiomes: català, suec de Finlàndia, ladí, frisó, i euskera.

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD), creada el 2007, té per objectiu incidir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. La Generalitat de Catalunya n’és membre de ple dret des de l’inici. L'NPLD treballa estretament amb la Comissió, el Parlament i el Consell d'Europa, i fa de pont entre les institucions i els departaments dedicats a la promoció lingüística.

La Xarxa està integrada per governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, universitats, centres de recerca i entitats culturals que treballen per la pluralitat lingüística. Hi són representades llengües europees com el català, l’occità, el gaèlic, el basc, el gallec, el bretó, el frisó, gal·lès, retoromànic ladí, el finès, el suec o el cors.