• Imprimeix

Premis

La Direcció General de Política Lingüística organitza o dóna suport a premis que reconeixen actuacions o trajectòries vinculades al foment de l'ús i la qualitat de la llengua.

Premis Pompeu Fabra

S'atorga a persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l'impuls i la projecció de la llengua catalana. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.

Premi Robèrt Lafont

S'adreça a persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.

Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana

S'atorga a persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premis Nacionals de Cultura

  Premis Nacionals de Cultura

  Es lliuren a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d'un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment.

 • Premi Llanterna digital

  Premi Llanterna digital

  Contribueixen al foment de l’ús del català i de l’occità a través de l’elaboració de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre la llengua. Iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida.

 • Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial

  Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial

  Reconeix la qualitat lingüística de les iniciatives empresarials dels joves empresaris catalans. Organitzat per l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi Pime a la Qualitat Lingüística

  Premi Pime a la Qualitat Lingüística

  Distingeix l'esforç i interès de les empreses per l'ús de la llengua catalana. Organitzat per la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial

  Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial

  Premia l’esforç de les entitats, empreses i associacions dels sectors del comerç, els serveis i el turisme per promoure l’ús del català. Organitzat per la Confederació de Comerç de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura, i del Departament d’Empresa i Ocupació.

 • Premi Alimara CAT

  Premi Alimara CAT

  S'adreça a les empreses i institucions de fora de l’àmbit lingüístic català per la producció i edició de material gràfic de promoció turística. Organitzat pel Centre d’Estudis Turístics Tècnics (CETT), pel Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), per la Direcció General de Política Lingüística i per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

 • Premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística

  Premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística

  Adreçat a estudiants de les universitats públiques de l’àrea de Barcelona i a organismes, entitats o establiments, públics o privats, reconeix la qualitat i la creativitat lingüístiques de la societat catalana. Organitzat per la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi Joan Coromines

  Premi Joan Coromines

  Es concedeix a persones o col·lectius que hagin destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes. Organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi a l'Excel·lència en el Tractament Lingüístic

  Premi a l'Excel·lència en el Tractament Lingüístic

  Reconeix l’excel·lència en el tractament lingüístic en programes informàtics i webs. Organitzat per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.