Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Premis

La Direcció General de Política Lingüística organitza o dóna suport a premis que reconeixen actuacions o trajectòries vinculades al foment de l'ús i la qualitat de la llengua.
 
S'atorga a persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l'impuls i la projecció de la llengua catalana. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.
S'adreça a persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.
S'atorga a persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana. Organitzat per la Direcció General de Política Lingüística.
 
 • Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana  
  En el marc dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'atorga a persones o entitats, per les aportacions o activitats més rellevants en l’àmbit de la projecció social de la llengua catalana.
 • Premi Llanterna digital
  Contribueixen al foment de l’ús del català i de l’occità a través de l’elaboració de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre la llengua. Iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida.
 • Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial  
  Reconeix la qualitat lingüística de les iniciatives empresarials dels joves empresaris catalans. Organitzat per l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Premi Pime a la Qualitat Lingüística  
  Distingeix l'esforç i interès de les empreses per l'ús de la llengua catalana. Organitzat per la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial  
  Premia l’esforç de les entitats, empreses i associacions dels sectors del comerç, els serveis i el turisme per promoure l’ús del català. Organitzat per la Confederació de Comerç de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, del Departament de Cultura, i del Departament d’Empresa i Ocupació.
 • Premi Alimara CAT  
  S'adreça a les empreses i institucions de fora de l’àmbit lingüístic català per la producció i edició de material gràfic de promoció turística. Organitzat pel Centre d’Estudis Turístics Tècnics (CETT), pel Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), per la Direcció General de Política Lingüística i per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
 • Premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística  
  Adreçat a estudiants de les universitats públiques de l’àrea de Barcelona i a organismes, entitats o establiments, públics o privats, reconeix la qualitat i la creativitat lingüístiques de la societat catalana. Organitzat per la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Premi Joan Coromines  
  Es concedeix a persones o col·lectius que hagin destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes. Organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Premi a l'Excel·lència en el Tractament Lingüístic  
  Reconeix l’excel·lència en el tractament lingüístic en programes informàtics i webs. Organitzat per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català  
  Premia un projecte que incideixi en tota la població o en un col·lectiu determinat (joves, associacions, comerç, immigració, etc.) per aconseguir que el català tingui més presència com a llengua de comunicació i de treball, i per estimular un canvi lingüístic en persones o organitzacions que normalment no el fan servir.