• Imprimeix

Altres premis

Àmbit socioeconòmic

 • Premi Pime a la Qualitat Lingüística

  Distingeix l'esforç i interès de les empreses per l'ús de la llengua catalana. Organitzat per la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial

  Reconeix la qualitat lingüística de les iniciatives empresarials dels joves empresaris catalans. Organitzat per l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi Digital E-Tech a la Millor Gestió en Llengua i Comunicació

  Reconeix l’excel·lència en el tractament lingüístic en programes informàtics i webs. Organitzat per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

 • Premi Alimara Cat

  Reconeix la qualitat lingüística i la creativitat de les campanyes que fan les empreses i institucions en l’àmbit del turisme. Organitzat pel Centre d’Estudis Turístics Tècnics (CETT) i el B-TRAVEL juntament amb la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Turisme.

 • Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català

  Impulsa idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit. Organitzat per l’Ajuntament de Reus i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

 • Premi Agustí Juandó i Royo

  S’atorga en reconeixement a una persona o entitat que s’hagi distingit en la defensa i l’ús de la llengua catalana en l’àmbit jurídic. Organitzat pel Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC).

Cinema

 • Premis Gaudí a la Millor Pel·lícula en Català

  Difonen i promouen les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català. Organitzats per l'Acadèmia del Cinema Català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Premi FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català "Costa Daurada"

  És un festival de cinema que promou, projecta i premia les produccions realitzades en llengua catalana. Organitzat per l’Associació FIC-CAT, rep el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Premis Llanterna Digital

  Promouen la producció d’audiovisuals de metratge curt en català i occità. Organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual forma part la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Joves i lleure

 • Concurs Ficcions

  Impulsa la creació literària i el treball en equip dels estudiants amb inquietuds literàries i culturals. És un concurs literari en català a la xarxa. S’adreça a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. Organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i de Comunicació (AMIC), rep el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Premi Carme Serrallonga Paisatges Lingüístics

  Promou l’estudi del paisatge lingüístic en els territoris de llengua catalana. Organitzat per la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Concurs Webs al PuntCat

  Fomenta el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i l’ús correcte del català. És un concurs adreçat a alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà o superior que consisteix a crear llocs webs en català. Organitzat per la Fundació PuntCat.

 • Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

  Promou que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana creant el seu propi joc. S’adreça a alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Catalunya. Organitzat per la Plataforma per la Llengua.

Foment de la llengua

 • Premi Joan Coromines

  Es concedeix a persones, col·lectius o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua i cultura catalanes. Organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Premi Martí Gasull i Roig i Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig

  S'atorga per votació popular a una persona física o jurídica que, per l'exemplaritat de la seva tasca en defensa de la llengua catalana, hagi contribuït de manera notable a la millora de la situació de la llengua en l'àmbit lingüístic català. El Premi Especial del Jurat Martí Gasull i Roig és honorífic i el concedeix un jurat a persones que s'hagin distingit per la seva trajectòria. Organitzats per la Plataforma per la Llengua.

Cultura

 • Premis Nacionals de Cultura

  Es lliuren a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d'un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment. Atorgats pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

 • Premi Cum Laude

  Premia obres de recerca d’alt nivell escrites en català en les modalitats d’Humanitats, i Dret i Economia. L’organitza l’Institut Món Juïc, amb la col·laboració de la Xarxa Vicens Vives d’Universitats i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Altres premis

 • Concurs Literari Roc Boronat en Llengua Catalana

  Fomenta la creació literària en llengua catalana entre les persones amb discapacitat visual. Organitzat per l’ONCE, compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

 • Premi UPF-FESOCA de Llengua de Signes Catalana

  Incentiva el coneixement i la difusió de la llengua de signes catalana, vinculat al desplegament del perfil formatiu en llengua de signes catalana dels graus en Traducció i Interpretació i en Llengües Aplicades. Organitzat per la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Suport a la recerca