• Imprimeix

Publicacions de la DGPL

La Direcció General de Política Lingüística edita diferents col·leccions de materials relacionats amb la llengua: informació d’actualitat i suport als professionals de la llengua, criteris lingüístics, materials per al suport de l’aprenentatge de llengües i l’acolliment lingüístic, etc.

Publicacions destacades

Nota per a l’adhesió d’un estat membre a la Unió Europea: Aspectes lingüístics generals i referència específica al cas de Catalunya

Biblioteca Tècnica de Política Lingüística; 17

Treball que analitza les repercussions jurídiques de naturalesa lingüística que podria tenir per a Catalunya el fet de constituir-se en un estat i, en aquesta nova condició d’estat, adherir-se a la Unió Europea.

Obra de Narcís Mir, aquest treball té el seu origen en els debats en el si del Grup d’Experts en Drets Lingüístics i Sociolingüística, grup constituït per la Direcció General de Política Lingüística com a espai de reflexió i debat.

Es va presentar en la sessió "Llengua i dret constitucional", que va tenir lloc el dia 29 de maig de 2015.

El coneixement del català 2011: Anàlisi sociolingüística del Cens de població del 2011

Biblioteca Tècnica de Política Lingüística; 16

En aquest volum es publica el treball d’anàlisi sociolingüística dels resultats del Cens de població del 2011. El contingut s’estructura en vuit capítols, el primer dels quals consisteix en la descripció metodològica del treball. El segon estudia el context demogràfic, i evidencia l’extraordinària transformació del país entre el 2001 i el 2011. Tot seguit i amb l’objectiu d’oferir el diagnòstic de la situació del català a Catalunya l’any 2011, s’analitzen les dades del coneixement del català tenint en compte el territori, l’edat i el sexe, l’origen geogràfic, i el nivell d’instrucció i l’ocupació. Finalment, com a conclusions, es presenta una síntesi del aspectes més destacats del treball.

Llengua i Ús, 58

Llengua i Ús. Revista Tècnica de Política Lingüística és una publicació semestral de la Direcció General de Política Lingüística que té com a objectiu principal oferir als tècnics i tècniques de planificació lingüística articles amb contingut útil per a la tasca que duen a terme.

Llengua i Ús, 58

Informació relacionada

Mou-te!

Mou-te! és el setè quadern de la col·lecció "Parlem Tu i Jo" i té com a tema central la pràctica de l’esport. Compta amb la col·laboració de Xevi Sala Puig, que signa la narració, i de Toni il·lustració i David Vila, autors del còmic.

Mou-te!

Informació relacionada

Data d'actualització:  21.12.2016