• Imprimeix

Lleida

En aquest espai anirem exposant les principals actuacions de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) a les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu i Aran, tant directament com en col·laboració amb els diferents organismes que formen part de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, o altres entitats públiques i privades amb les quals treballem.


Serveis Territorials de Cultura a Lleida
Rambla d'Aragó, 8
25002 Lleida
Tel. 973 03 04 99
Fax 973 27 92 01

Mapa

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa distribuïda per tot el territori, és peça clau per a l’execució i difusió de les accions de foment del coneixement i ús de la llengua catalana:

Centre de Normalització Lingüística de Lleida

Actualitat

Novetats de la Secció Filològica de l'IEC en matèria de normativa: Gramàtica de la llengua catalana i Ortografia catalana

El proper 3 de març, a les 12.00 h es farà una sessió sobre les novetats en matèria  gramàtica i d’ortografia, a càrrec de Gemma Rigau, presidenta de la Comissió de Gramàtica de la Secció Filolòigca de l’IEC, i de Mila Segarra, membre del Grup de Treball d’Ortografia Catalana.

El lloc on es farà la sessió encara està per determinar, en funció del nombre de persones finalment inscrites.  La inscripció per assistir-hi s'ha de fer a través de llengua.gencat.cat/matinals , on hi ha el corresponent formulari.

Uns dies abans de la sessió es confirmarà formalment, per correu electrònic, la inscripció i s'informarà del lloc on finalment es farà.

Premis Llanterna Digital 2017

El Departament de Cultura convoca l’onzena edició dels premis Llanterna Digital, que tenen per objectiu el foment de la producció d’audiovisuals de metratge curt en català i occità. Els curtmetratges han de recollir reflexions sobre la llengua en sentit ampli i han de tenir l’àudio en català o en occità, o bé han d’estar subtitulats en alguna d’aquestes llengües. El termini de presentació de les obres es tanca el 31 de març de 2017. 

Els premis es convoquen en 4 categories i s’estableix un premi per categoria:
- Centres d’educació primària: El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge.
- Centres d’educació secundària: El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge.
- Membres de la comunitat universitària: S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors. Caldrà acreditar documentalment la vinculació a un centre universitari de totes les persones que figuren com a responsables del curtmetratge.
- Oberta: S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors. 

Pel que fa a la durada de les obres, no ha de ser superior a 3 minuts en les categories de primària, secundària i comunitat universitària. En la categoria oberta, la durada no pot ser superior als 15 minuts.

En aquesta edició 2017, les obres que es presentin en les categories de primària i secundària hauran de contenir una reflexió sobre la funció de la normativa lingüística. 

Els Premis Llanterna Digital, els organitza la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, que està integrada per representants de la Direcció General de Política Lingüística; el Centre de Normalització Lingüística de Lleida; els serveis territorials dels departaments d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres. 

Bases i més informació dels premis Llanterna Digital http://www.llanternadigital.cat

Premis Llanterna Digital 2017

Kastanya.cat

Ja es pot veure el programa de Lleida Televisió realitzat a partir del concert Kastanya.cat, que es va fer el passat 27 de novembre a la Sala Cotton de Lleida, amb la participació 18 formacions musicals que van interpretar temes en català i en occità”.  Podeu consultar el programa sencer, o un resum de l’actuació de cadascun dels grups a llengua.gencat.cat/kastanya

 

 

Kastanya.cat
Data d'actualització:  16.12.2016