• Imprimeix

Tarragona

 

Aquest espai vol acollir l’activitat en matèria de política lingüística al Camp de Tarragona per facilitar al màxim la localització per part dels usuaris de serveis relacionats amb la llengua. Així, a més de donar notícia de les actuacions més rellevants que hi duu a terme la Direcció General de Política Lingüística, hi ha la voluntat de recollir-n’hi també d'altres, en la línia del treball col·laboratiu que ja fa molts anys que caracteritza el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


Serveis Territorials de Cultura a Tarragona
Carrer Major, 14
43003 Tarragona
Tel: 977 25 15 00
Fax: 977 25 15 01

Mapa                                                                                             

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa distribuïda per tot el territori, és peça clau per a l’execució i difusió de les accions de foment del coneixement i ús de la llengua catalana:

Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

ISSUU   issuu_baixa

Actualitat

V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili ha començat a difondre la  Lletra de convit del V Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”, que es preveu celebrar al mes de novembre del 2018, concretament els dies 28, 29 i 30. La commemoració de l’Any Fabra, promogut per la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la coincidència amb dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, coincidirà amb aquesta edició del Col·loqui.

 

Tota la informació, al web del Departament de Filologia Catalana de la URV: http://www.urv.cat/dfilcat/

Pompeu Fabra

Pompeu Fabra

El Document del Mes de desembre: Renda bàsica, de Christian Tod.

La renda bàsica universal, objecte de reflexió d’un economista que també dirigeix produccions cinematogràfiques.

La reflexió és obligada al món d’avui, en què les desigualtats socials són cada vegada més fortes, fins i tot en països amb tradicions recents molt igualitàries. Els efectes de l’assignació d’una quantitat fixa per a totes les persones majors de 21 anys genera debats intensos entre els que pensen que és necessària per assegurar la supervivència de persones que tenen greus dificultats per generar recursos i els que pensen que és la setència de mort de la iniciativa i l’esforç.

Les implicacions polítiques d’aquest debat no són poques. I són prou complexes com perquè el director de la producció estigui fent la seva tesi doctoral sobre aquest tema. L’anàlisi rigorós i aprofundit està garantit.

Les projeccions que es podran veure al Camp de Tarragona són a Llorenç del Penedès el dia 3 a les 18.30 h al Casal de la Cultura (Mestre González, 6) i a Tarragona el dia 29 a les 18.30 h a la Biblioteca Pública (Fortuny, 30): http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona suport a la subtitulació i la difusió del Documental del Mes, i a Tarragona l’activitat és organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Fitxa tècnica: https://eldocumentaldelmes.com/doc/free-lunch-society/

renda bàsica

Una guia pràctica per ajudar a conèixer les novetats normatives de l’Institut d’Estudis Catalans

El Servei de Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili ha publicat el llibre La nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans. Guia pràctica, de Jordi Ginebra, professor del Departament de Filologia Catalana d’aquesta Universitat. L’objectiu d’aquesta obra és oferir la informació més destacada sobre les novetats que aporten la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia Catalana, publicades recentment per l’Institut d’Estudis Catalans, presentada de manera que es pugui consultar amb facilitat i rapidesa.

Es pot descarregar gratuïtament, en PDF, en aquest enllaç del web del Servei de Publicacions i també se'n poden adquirir exemplars en paper per encàrrec.

Portada de la <i>La nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans. Guia pràctica</i>
Data d'actualització:  13.12.2017