• Imprimeix

Tarragona

 

Aquest espai vol acollir l’activitat en matèria de política lingüística al Camp de Tarragona per facilitar al màxim la localització per part dels usuaris de serveis relacionats amb la llengua. Així, a més de donar notícia de les actuacions més rellevants que hi duu a terme la Direcció General de Política Lingüística, hi ha la voluntat de recollir-n’hi també d'altres, en la línia del treball col·laboratiu que ja fa molts anys que caracteritza el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


Serveis Territorials de Cultura a Tarragona
Carrer Major, 14
43003 Tarragona
Tel: 977 25 15 00
Fax: 977 25 15 01

Mapa                                                                                             

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa distribuïda per tot el territori, és peça clau per a l’execució i difusió de les accions de foment del coneixement i ús de la llengua catalana:

Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

ISSUU   issuu_baixa

Actualitat

50 persones a la Matinal de Llengua de la Direcció General de Política Lingüística a Tarragona

Com funciona l’Optimot? Consells avançats per a professionals de la llengua.

Divendres 9 de juny a les 10 h al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, s’ha dut a terme una sessió formativa adreçada als professionals de la llengua per aprofundir en l’ús d’aquesta eina tan popular entre les persones dedicades a l’assessorament lingüístic.

HI han assistit una cinquantena de persones i ha estat impartida per M. Rosa Serra (lingüista de l’Optimot) i Joana Roch (tècnica de la Direcció General de Política Lingüística). Una part molt important dels assistents són treballadors del Consorci per a la Normalització Lingüística, però també hi estaven representats els serveis lingüístics de diferents organitzacions.

Les Matinals de Llengua són sessions tècniques de caràcter monogràfic organitzades per la Direcció General de Política Lingüística amb l’objectiu d’oferir un format assequible que permeti anar actualitzant el coneixement del personal tècnic en sessions breus, que en faciliten la participació.

A Tarragona és la segona vegada que s’organitza una Matinal. L’anterior va ser el dia 11 de novembre del 2016, quan es van presentar les novetats sobre normativa lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans, a la qual van assistir vora 140 persones.

Optimot Tgn

Una imatge de la sessió

Es convoca a Reus l’onzè Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

El termini per presentar-s’hi és el 6 d’octubre i el projecte guanyador rebrà 2.000 €.

La Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura convoquen aquest Premi, que vol estimular projectes encaminats a potenciar l'ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit.

Tota la informació al web de l'Ajuntament.

Tots els governs menteixen és el Documental del Mes de juny i planteja un dels temes més preocupants del món d’avui.

Fred Peabody és el director d’aquesta cinta canandenca del 2016; i Oliver Stone, el productor.

Personatges tan destacats com Noam Chomsky i Michael Moore o periodistes de mitjans independents dels Estats Units contribueixen a posar en evidència fins a quin punt el periodisme que es practica en general en aquest país està al servei del poder polític.

Temes com el dret dels ciutadans a la intimitat o les fosses comunes a la frontera amb Mèxic són tractats en aquesta cinta, que vol ser també un homenatge a I. F. Stone, el periodista que als anys 50 i 60 va desemmascarar la corrupció i les mentides del govern, practicant un periodisme independent i crític, amb voluntat d’informar la ciutadania de la manera més honesta possible.

Es projectarà el dia 4 a les 19.00 h al Casal de la Cultura de Llorenç del Penedès (Mestre González, 6); el dia 15 a les 21.30 h, a Cal Massó (Pròsper de Bofarull, 7), a Reus: http://www.calmasso.cat/, i el dia 16 a les 18.30 h a la Biblioteca Pública de Tarragona (Fortuny, 30): http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona suport a la subtitulació i la difusió del Documental del Mes, i a Tarragona l’activitat és organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Fitxa tècnica: http://www.eldocumentaldelmes.com/doc/tots-els-governs-menteixen/

Cartell de la pel·lícula

Cartell de la pel·lícula

Nova edició del CINC al Camp de Tarragona

Montblanc, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Vila-seca són les poblacions que projectaran el CINC en aquesta edició.

El dia 25 de febrer els tres cinemes de l’empresa Ocine (Tarragona, el Vendrell i Vila-seca) posen en marxa el nou cicle amb la pel·lícula Cigonyes. I al cap d’una setmana ja s’hi incorporen el cinema Casal de Montblanc, amb el mateix títol, la sala Santa Llúcia de Reus amb Un gat a París i la sala Cal Maiam de Torredembarra, amb Ice Age. El gran cataclisme.

Amb diferents periodicitats, durant el mes de febrer s’aniran fent projeccions en aquests espais i tancarà El gat sense por al 15 de juliol a Reus. Altres títols que formen part del cartell són El Petit Príncep, Trolls, Ballerina, Al sostre del món, La pista del llac de Plata i Axel: el petit gran heroi, entre d'altres pel·lícules.

Publicada la convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística

La resolució de convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística, del 29 de desembre de 2016, s’ha publicat al DOGC 7283 el dia 10 de gener.

El període d’inscripció serà del 2 al 21 de febrer, i les proves començaran el dia 6 de maig (nivell intermedi, B2) i acabaran el dia 10 de juny (nivell bàsic, A2). Les altres proves seran els dies 13 (nivell superior, C2) i 27 de maig (nivell de suficiència, C1), i 3 de juny (nivell elemental, B1), sempre en dissabte. El lloc i l’hora de les proves es farà públic 10 dies abans com a mínim al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Al Camp de Tarragona hi haurà proves a Reus (nivells C1 i C2) i a Tarragona (tots els nivells). Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través del portal Tràmits gencat de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/

Resolució de convocatòria de proves dels certificarts de català

Resolució de convocatòria de proves dels certificats de català

Data d'actualització:  03.05.2017