• ???label.telegram???
  • Imprimeix

Tarragona

 

Aquest espai vol acollir l’activitat en matèria de política lingüística al Camp de Tarragona per facilitar al màxim la localització per part dels usuaris de serveis relacionats amb la llengua. Així, a més de donar notícia de les actuacions més rellevants que hi duu a terme la Direcció General de Política Lingüística, hi ha la voluntat de recollir-n’hi també d'altres, en la línia del treball col·laboratiu que ja fa molts anys que caracteritza el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


Serveis Territorials de Cultura a Tarragona
Carrer Major, 14
43003 Tarragona
Tel: 977 25 15 00
Fax: 977 25 15 01

Mapa                                                                                             

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa territorial, és peça clau per al foment del coneixement i l’ús de la llengua catalana:

CNL de Tarragona

CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

ISSUU   issuu_baixa

Actualitat

Publicada la convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística per al 2019

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica el dia 10 de gener la resolució de convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística, del 27 de novembre de 2018.

Tothom que s’hi vulgui inscriure podrà fer-ho a partir del dia 28 de gener i fins al 13 de febrer, i obtindrà una bonificació del 10% qui faci la sol·licitud per Internet. També n’obtindran les famílies nombroses i les monoparentals, que seran del 30% o el 50% depenent de si són de categoria general o especial. Alhora, les persones jubilades o en situació d’atur sense prestació econòmica tenen dret a l’exempció de les taxes.

Les proves seran, com sempre, en dissabte als mesos de maig i juny. Començaran el dia 4 de maig (nivell intermedi, B2) i acabaran el dia 15 de juny (nivell elemental, B1). Les altres proves seran els dies 11 (nivell superior, C2) i 25 de maig (nivell de suficiència, C1), i 1 de juny (nivell bàsic, A2). El lloc i l’hora de les proves es farà públic 10 dies abans com a mínim al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (https://seu.gencat.cat).

Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través del portal Tràmits gencat de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/, i podran examinar-se de tots els nivells a Tarragona i també del C1 i el C2 a Reus.

certficats

Silvana, una pel·lícula sueca, Documental del Mes per obrir l’any 2019

El documental, del 2017, en suec i lituà, dona a conèixer una figura reivindicativa en el panorama musical d’Escandinàvia.

“No hi ha superherois, només éssers humans”, afirma la protagonista, per parlar de la força que es necessita per ser un mateix. Des dels seus orígens com a artista underground, Silvana ha fet un camí com a rapera protestant contra totes les formes d’opressió i s’ha convertit en una icona per a un nombre important de seguidors, ja que dona veu a una nova generació de joves inconformistes.

Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis han dirigit la producció (el seu primer llargmetratge) amb un estil propi i innovador, que explora noves formes narratives. Més enllà de la participació en un gran nombre de festivals europeus, a més d’USA i Canadà, la pel·lícula va guanyar l’any 2018 el Premi a Millor Documental de l’Acadèmia Sueca de Cinema.

El documental es podrà veure al Camp de Tarragona a Llorenç del Penedès el dia 13 a les 18.30 h al Casal de la Cultura (Mestre González, 6), a Tarragona el dia 18 a les 18.30 h a la Biblioteca Pública (Fortuny, 30 http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/) i a Reus el dia 22 a les 19 h al Centre de la Imatge Mas Iglesias (pl. Ramon Amigó, 1 http://cimir.reus.cat/).

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona suport a la subtitulació i la difusió del Documental del Mes, i a Tarragona l’activitat és organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Fitxa tècnica: https://eldocumentaldelmes.com/doc/silvana/

cartell

Wonder inaugura el nou curs del “Cinema en català i més a prop!”

Una pel·lícula per a tots els públics, basada en la conegudíssima novel·la de R.J. Palacio.

El dia 16 d’octubre es reprèn, com ja és habitual amb l’inici del curs acadèmic, el cicle de cinema en català adreçat als aprenents adults de llengua catalana. A partir d’aquesta edició, s’incorporaran els subtítols en català en totes les pel·lícules que els tinguin disponibles, ja que poden ser un suport per a la comprensió dels alumnes que assisteixen a les projeccions. Com que l’objectiu principal d’aquesta activitat és complementar l’aprenentatge, la possibilitat de recórrer al text davant les dificultats de comprensió oral constitueix un reforç útil que pot ajudar a progressar en l’adquisició de les competències lingüístiques.

La programació de l’octubre al gener del 2019 serà la següent: Wonder (Stephen Chbosky, 2017) el dia 16 d’octubre; La lliga dels homes extraordinaris (Stephen Norrington, 2003) al 20 de novembre; Irrational man (Woody Allen, 2015) el dia 18 de desembre, i Contratemps (Oriol Paulo, 2016) al 22 de gener de 2019.

Les projeccions seran, com sempre, cada tercer dimarts de mes al Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona (c. Major, 14) i a les 18 h, amb l'excepció del mes de novembre, que serà a la Biblioteca Pública de Tarragona (Fortuny, 30) a causa d'unes obres a l'edifici del Departament de Cultura.

cartell

Cartell amb la programació de l'edició actual del cicle "Cinema en català, i més a prop!"

Data d'actualització:  07.01.2019