• Imprimeix

Tarragona

 

Aquest espai vol acollir l’activitat en matèria de política lingüística al Camp de Tarragona per facilitar al màxim la localització per part dels usuaris de serveis relacionats amb la llengua. Així, a més de donar notícia de les actuacions més rellevants que hi duu a terme la Direcció General de Política Lingüística, hi ha la voluntat de recollir-n’hi també d'altres, en la línia del treball col·laboratiu que ja fa molts anys que caracteritza el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


Serveis Territorials de Cultura a Tarragona
Carrer Major, 14
43003 Tarragona
Tel: 977 25 15 00
Fax: 977 25 15 01

Mapa                                                                                             

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa distribuïda per tot el territori, és peça clau per a l’execució i difusió de les accions de foment del coneixement i ús de la llengua catalana:

Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

ISSUU   issuu_baixa

Actualitat

El dia 28 d’abril a les 18.30 h, el Documental del Mes a la Biblioteca Pública de Tarragona

La pel·lícula danesa que s’ofereix aquest mes es titula Amateurs a l’espai.

La Biblioteca Pública de Tarragona, com ja és habitual, ofereix el Documental del Mes cada darrer divendres de mes. Amateurs a l’espai és el títol que es proposa aquest mes. Es tracta d’un relat força espectacular sobre com dos amics, que ja no són nens, duen a terme un somni de nens: construir a casa seva un coet per anar a l’espai, amb uns mitjans força limitats.

El seu director, Max Kestner, ha estat premiat per dos curts dirigits anteriorment.

Més informació sobre la projecció a http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/detalls/noticia/documental_del_mes_ABRIL_Venus

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona suport a la subtitulació i la difusió del Documental del Mes, i a Tarragona l’activitat és organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Fitxa tècnica: http://www.eldocumentaldelmes.com/doc/amateurs-a-lespai/#amore

Cartell del documental

Cartell del documental

Sant Jordi 2017 al Camp de Tarragona

Els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona impulsen diferents activitats per Sant Jordi: “La veu em frisa”, la revetlla de Sant Jordi i activitats infantils.

“La veu em frisa” són lectures en centres sociosanitaris del Camp de Tarragona per acostar la Diada de Sant Jordi a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer. Es tacta d’una activitat organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, la Biblioteca Pública de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona. Enguany són 27 centres, entre els dies 19 i 24 d’abril, i prop d’un centenar de lectors.

La revetlla de Sant Jordi és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i és el cinquè any que s’organitza. Al Camp de Tarragona es farà en cinc biblioteques diferents: Falset, Reus, la Selva del Camp, Tarragona i el Vendrell.

Els espectacles infantils es programen, d’una banda, als centres hospitalaris per als nens que hi estan ingressats; i, de l’altra, adreçats especialment als infants dels centres d’acollida de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d’acostar-los la Diada de Sant Jordi. Es tracta d’una activitat organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona. Enguany, a més de l’hospital Joan XXIII de Tarragona i el de Sant Joan de Reus, hi ha espectacle a la Biblioteca Pública de Tarragona i a la Xavier Amorós de Reus.

Lectors de "La veu em frisa" a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Lectors de "La veu em frisa" a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

El Camp de Tarragona celebra amb molta intensitat el Dia Mundial de la Poesia

51 activitats repartides en 35 poblacions de tot el Camp. Destaca l’empenta del món educatiu.

Any rere any creix el nombre d’activitats que s’organitzen al Camp de Tarragona amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. Si l’any passat eren 25 poblacions, de les quals 22 han repetit enguany, les activitats també han augmentat considerablement: de 38 a 51. Totes queden recollides en un catàleg, que s’elabora des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

L’acte central és el vermut poètic que es fa a la Biblioteca Pública de Tarragona el mateix dia 21 a les 12 h, amb la participació d’un seguit d’entitats, però hi ha molts altres actes dignes de menció, com ara el que es fa a Reus en el marc del lliurament dels premis de la Gimcana de les llengües al Palau Bofarull també el dia 21 a les 19 h o el que organitza l’Escola de Lletres de Tarragona a l’Antic Ajuntament el mateix dia a les 20.30 h.

No es poden esmentar les 51 activitats (es troben totes al catàleg), però també és interessant visibilitzar-ne de llocs més petits, algunes amb una gràcia especial, com ara el bingo de poesia de Constantí, la xocolatada poètica dels Guiamets, els Jocs Florals d’Almoster, el berenar de rodolins de Creixell o l’acte de Cambrils, “Poesia necessària: un cant als refugiats”.

Cal fer referència, en qualsevol cas, als dos actes organitzats en el marc del Pla educatiu d’entorn, que agermanen les rambles de Tarragona, la de Campclar i la del centre de la ciutat. Es tracta d’accions de molta envergadura, amb la participació d’una quantitat important d’escoles i amb la profunda implicació dels professionals docents.

El Dia Mundial de la Poesia al Camp de Tarragona s’organitza en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Portada del catàleg d'activitats del Dia Mundial de la Poesia al Camp de Tarragona

Portada del catàleg d'activitats del Dia Mundial de la Poesia al Camp de Tarragona

Dinovena convocatòria del Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp

EL Consorci per a la Normalització Lingüística fa un reconeixement a l’esforç per fer del català una llengua normal en l’àmbit socioeconòmic, la qual té ja una presència important en aquesta àrea geogràfica, i el 24 de març és el temini per presentar candidatures. Tota la informació a http://www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona/noticies.html?ID=17903

Nova edició del CINC al Camp de Tarragona

Montblanc, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Vila-seca són les poblacions que projectaran el CINC en aquesta edició.

El dia 25 de febrer els tres cinemes de l’empresa Ocine (Tarragona, el Vendrell i Vila-seca) posen en marxa el nou cicle amb la pel·lícula Cigonyes. I al cap d’una setmana ja s’hi incorporen el cinema Casal de Montblanc, amb el mateix títol, la sala Santa Llúcia de Reus amb Un gat a París i la sala Cal Maiam de Torredembarra, amb Ice Age. El gran cataclisme.

Amb diferents periodicitats, durant el mes de febrer s’aniran fent projeccions en aquests espais i tancarà El gat sense por al 15 de juliol a Reus. Altres títols que formen part del cartell són El Petit Príncep, Trolls, Ballerina, Al sostre del món, La pista del llac de Plata i Axel: el petit gran heroi, entre d'altres pel·lícules.

Segona edició del curs del cicle de cinema en català a Tarragona

Dimarts 21 de febrer es torna a emprendre el cicle de cinema en català, especialment orientat als aprenents de català dels centres de formació que imparteixen classes de català a adults: Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, centres de formació d’adults, Escola Oficial d’Idiomes i Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili. Les projeccions, com ja és habitual, al Departament de Cultura de la Generalitat (cada tercer dimarts de mes) a les 18 h.

La programació s’encetarà amb La bona mentida, de Philippe Falardeau; al març, també el dia 21, Del revés, de Pete Docter i Ronnie del Carmen; al mes d’abril, Un dia perfecte de Fernando León de Aranoa. I es tancarà al maig amb El secret d’Adaline de Lee Toland Krieger.

Publicada la convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística

La resolució de convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística, del 29 de desembre de 2016, s’ha publicat al DOGC 7283 el dia 10 de gener.

El període d’inscripció serà del 2 al 21 de febrer, i les proves començaran el dia 6 de maig (nivell intermedi, B2) i acabaran el dia 10 de juny (nivell bàsic, A2). Les altres proves seran els dies 13 (nivell superior, C2) i 27 de maig (nivell de suficiència, C1), i 3 de juny (nivell elemental, B1), sempre en dissabte. El lloc i l’hora de les proves es farà públic 10 dies abans com a mínim al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Al Camp de Tarragona hi haurà proves a Reus (nivells C1 i C2) i a Tarragona (tots els nivells). Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través del portal Tràmits gencat de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/

Resolució de convocatòria de proves dels certificarts de català

Resolució de convocatòria de proves dels certificats de català

Data d'actualització:  13.03.2017