• Imprimeix

Tarragona

 

Aquest espai vol acollir l’activitat en matèria de política lingüística al Camp de Tarragona per facilitar al màxim la localització per part dels usuaris de serveis relacionats amb la llengua. Així, a més de donar notícia de les actuacions més rellevants que hi duu a terme la Direcció General de Política Lingüística, hi ha la voluntat de recollir-n’hi també d'altres, en la línia del treball col·laboratiu que ja fa molts anys que caracteritza el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


Serveis Territorials de Cultura a Tarragona
Carrer Major, 14
43003 Tarragona
Tel: 977 25 15 00
Fax: 977 25 15 01

Mapa                                                                                             

 

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la seva xarxa distribuïda per tot el territori, és peça clau per a l’execució i difusió de les accions de foment del coneixement i ús de la llengua catalana:

Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Actualitat

Cos de l'article

Nova edició del CINC al Camp de Tarragona

Montblanc, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Vila-seca són les poblacions que projectaran el CINC en aquesta edició.

El dia 25 de febrer els tres cinemes de l’empresa Ocine (Tarragona, el Vendrell i Vila-seca) posen en marxa el nou cicle amb la pel·lícula Cigonyes. I al cap d’una setmana ja s’hi incorporen el cinema Casal de Montblanc, amb el mateix títol, i la sala Cal Maiam de Torredembarra, amb Ice Age. El gran cataclisme.

Amb diferents periodicitats, durant el mes de febrer s’aniran fent projeccions en aquests espais i tancarà Vaiana l’1 d’abril a Torredembarra. Altres pel·lícules que formen part del cartell són El Petit Príncep, Trolls, Ballerina i Axel: el petit gran heroi.

El Documental del mes a la Biblioteca Pública de Tarragona el dia 24 de febrer a les 18.30 h

Dins l’armari és la pel·lícula xinesa que s’ofereix aquest mes.

El darrer divendres de mes, la Biblioteca Pública de Tarragona ofereix el Documental del Mes. Aquest febrer es tracta de Dins de l’armari de Sophia Luvarà, una pel·lícula xinesa que mostra la importància de les aparences en una societat molt marcada pels valors tradicionals, a través del relat de les dificultats d’un homosexual obligat a casar-se i la seva dona, que ha de tenir un fill per desenvolupar el rol de mare que li correspon.

Més informació sobre la projecció a http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/detalls/noticia/documental_dinslarmari

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona suport a la subtitulació i la difusió del Documental del Mes, i a Tarragona l’activitat és organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

Fitxa tècnica: http://www.eldocumentaldelmes.com/doc/dins-larmari/

Dins de l'armari

Cartell del documental

Recomanacions literàries el Dia Internacional de la Llengua Materna

El Ple pel Català al Camp de Tarragona fa la seva trobada anual.

El dimarts dia 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna i, com ja és habitual, es fa coincidir aquesta celebració amb la trobada anual del Ple pel Català al Camp de Tarragona, que enguany es farà a Reus, aprofitant també que és la Capital de la Cultura Catalana. Serà a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1).

 

El director dels Serveis Territorials de Cultura, Sr. Jordi Agràs i la directora general de Política Lingüística, Sra. Ester Franquesa es reuniran a porta tancada, a les 18.30 h, amb els màxims representants dels organismes presents al Ple, a més dels seus representants tècnics. En aquesta reunió es donarà compte de la feina feta per fomentar l’ús de la llengua catalana durant l’any passat a les comarques del Camp de Tarragona.

 

A partir de les 19.30 h es farà un acte obert al públic, en què alumnes dels centres de normalització lingüística de Reus i Tarragona, Òmnium Cultural Baix Camp i el Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili faran una sèrie de recomanacions literàries d’autors que escriuen en la seva llengua d’origen: àrab, espanyol, lituà, romanès i tailandès.

 

En acabar l’acte, la directora general de Política Lingüística inaugurarà l’exposició “A dues veus. Retrat de converses en català”, sobre el Voluntariat lingüístic, produïda pel Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, que es podrà visitar fins al dia 3 de març.

 

El dia abans, al Sociosanitari Francolí, també se celebrarà el Dia Internacional de la Llengua Materna a les 15.30 h amb l’activitat “Com és el meu país”, en què alumnes del nivell Elemental 2 del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona parlaran dels costums i les llengües dels seus països d’origen.

Dia Internacional de la Llengua Materna 2017

Dia Internacional de la Llengua Materna 2017

Segona edició del curs del cicle de cinema en català a Tarragona

Dimarts 21 de febrer es torna a emprendre el cicle de cinema en català, especialment orientat als aprenents de català dels centres de formació que imparteixen classes de català a adults: Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, centres de formació d’adults, Escola Oficial d’Idiomes i Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili. Les projeccions, com ja és habitual, al Departament de Cultura de la Generalitat (cada tercer dimarts de mes) a les 18 h.

La programació s’encetarà amb La bona mentida, de Philippe Falardeau; al març, també el dia 21, Del revés, de Pete Docter i Ronnie del Carmen; al mes d’abril, Un dia perfecte de Fernando León de Aranoa. I es tancarà al maig amb El secret d’Adaline de Lee Toland Krieger.

Posada en marxa de projeccions en català per a públic infantil a la sala Santa Llúcia de Reus

La sala Santa Llúcia s’afegeix a l’oferta de cinema en català per a públic infantil amb 10 projeccions en diferents dissabtes al matí fins al mes de juliol.Tota la informació: http://salasantallucia.es.tl/

Informació relacionada

Agenda del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona del mes de gener

El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona informa a la seva agenda de l'obertura de la matrícula per cursar un C2 a partir del febrer i que tornen les sessions inicials de català gratuïtes a final de gener: http://www.cpnl.cat/public/butlletins/butlleti599.html

 

Consorci per a la Normalització Lingüística

Publicada la convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística

La resolució de convocatòria de proves dels certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística, del 29 de desembre de 2016, s’ha publicat al DOGC 7283 el dia 10 de gener.

El període d’inscripció serà del 2 al 21 de febrer, i les proves començaran el dia 6 de maig (nivell intermedi, B2) i acabaran el dia 10 de juny (nivell bàsic, A2). Les altres proves seran els dies 13 (nivell superior, C2) i 27 de maig (nivell de suficiència, C1), i 3 de juny (nivell elemental, B1), sempre en dissabte. El lloc i l’hora de les proves es farà públic 10 dies abans com a mínim al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Al Camp de Tarragona hi haurà proves a Reus (nivells C1 i C2) i a Tarragona (tots els nivells). Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través del portal Tràmits gencat de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/

Resolució de convocatòria de proves dels certificarts de català

Resolució de convocatòria de proves dels certificats de català

L'exposició "Vinyetes, història del còmic en català", a Tarragona.

L'exposició, que fa un repàs de la història del còmic en català, arriba a Tarragona de la mà del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i té un contingut didàctic important, que poden aprofitar els docents de llengua catalana, tant d'adults com de joves. La inauguració, dimarts 10 de gener; i el tancament, el dia 23.

Tota la informació a http://www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona/noticies.html?ID=17593

 

Exposició "Vinyetes, història del còmic en català"

Exposició "Vinyetes, història del còmic en català"

El cicle de cinema en català de Tarragona ofereix animació de cara a Nadal

Com cada tercer dimarts de mes a les 18 h, la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona ha acollit una projecció en català.

En la seva setena edició i després de St. Vincent i Sicari, el cicle “Cinema en català, i més a prop!” va oferir el dia 20 de desembre Up!, de Pete Docter i Bob Peterson, una pel·lícula d’animació que va obtenir dos premis Oscar en el seu moment.

L’objectiu d’aquesta activitat és oferir una activitat complementària a l’aprenentatge de la llengua catalana a través del cinema i posar a l’abast dels aprenents un instrument de gaudi col·lectiu com és el cinema, que el converteix en una eina de cohesió.

Aquest cicle, organitzat pel Ple pel Català al Camp de Tarragona es completa amb la pel·lícula Ulls grossos, de Tim Burton, al mes de gener. A partir del febrer arriba la programació nova.

Cartell 'Up!'

Cartell de la pel·lícula

Data d'actualització:  15.02.2017