• Imprimeix

Optimot / Nova gramàtica i ortografia

Optimot, consultes lingüístiques, ofereix Optimot / Nova gramàtica i ortografia, amb una selecció de continguts del cercador d’informació lingüística de la Direcció General de Política Lingüística. Aquesta selecció dona a conèixer les novetats normatives arran de l’aparició, el novembre del 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana i de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Les informacions sobre els canvis normatius s’hi introdueixen progressivament, a mesura que s’actualitzen els continguts del cercador.

Els continguts es presenten en diferents apartats i també es classifiquen en temes més concrets. Cada contingut enllaça amb el cercador de l'Optimot per mostrar el resultat d’una cerca.

Els continguts referents a novetats ortogràfiques estan complets i s’exposen en els apartats “Ortografia” i “Entrades del DIEC2 amb canvis ortogràfics”. En el segon apartat s’hi apleguen les entrades del diccionari normatiu, el Diccionari de la llengua catalana de l’IEC (DIEC2), que han quedat modificades per les noves indicacions ortogràfiques, segons el document Modificacions en les entrades del DIEC2.

Actualment es presenten ja un gran nombre de novetats gramaticals en els apartats: “Morfologia” i “Sintaxi”.


Optimot / Nova gramàtica i ortografia

1. Seleccioneu un apartat i cliqueu a Apartat, o bé seleccioneu un tema i cliqueu a Tema.
2. Al camp de cerca podeu escriure-hi mots clau, en combinació o no amb la selecció d’apartat o tema.

 

Data d'actualització:  03.03.2017


Si teniu un dubte lingüístic, consulteu el cercador de l’Optimot:

Si no trobeu la solució al cercador de l'Optimot, adreceu-vos a l'atenció personalitzada.