• Imprimeix

Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana

Guardó institucional del Govern de Catalunya en reconeixement de persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana.

El Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana té caràcter biennal i s’atorga en tres categories:

a) a una persona signant en llengua de signes catalana (LSC), per la seva trajectòria en el  foment de la LSC.
b) a una entitat que hagi destacat en el foment de la LSC.
c) a una iniciativa, projecte, estudi o recerca de foment de la LSC.

El premi és atorgat per un jurat format per 6 membres, entre representants de la Generalitat i del sector, entre els quals la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA), la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, així com representants dels col·lectius de pares i mares de persones sordes i de persones sord-cegues.

I Premi de Foment de la Llengua de Signes Catalana

Els guanyadors del I Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana han estat:

- En la categoria de persona signant en llengua de signes catalana, per la seva trajectòria en el foment de la llengua de signes catalana, el professor Juan Frigola Masclans.
- En la categoria d’entitat que ha destacat en el foment de la llengua de signes catalana, l’Escola Tres Pins de Barcelona.
- En la categoria d’iniciativa, projecte, estudi o recerca de foment de la llengua de signes catalana, la televisió digital Webvisual TV.L'acte de lliurament va tenir lloc el dia 3 de juny de 2015 al Palau de la Generalitat. 

Els guanyadors amb el conseller de Cultura, la directora general de Política Lingüística, el president de la FESOCA i la subdirectora general de Política Lingüística

Vídeos

Resum de l'acte de lliurement

 

Nota de premsa

 

Programa En lengua de signos.

Els drets d'aquest vídeo pertanyen a:
© Corporación de Radio y Televisión Española 2015
http://www.rtve.es/

Data d'actualització:  04.11.2015