• Imprimeix

Consell de Política Lingüística de l'Occità Aranès

El Consell de Política Lingüística de l’Occità Aranès està format pel Govern i el Conselh Generau d’Aran. L’òrgan, que té vuit membres i caràcter paritari, és presidit pel secretari general de Cultura i el síndic d’Aran n’exerceix la vicepresidència. Per part de la Generalitat, hi prenen part també la directora general de Política Lingüística i un representant dels departaments de Governació i Relacions Institucionals i d’Economia i Coneixement.  

El Consell té per missió coordinar les mesures d’impuls i de normalització lingüística de l’aranès, compartides entre Govern de la Generalitat i el Conselh Generau, així com desplegar continguts per a l’estudi, recerca i promoció de la llengua occitana, aranès a l’Aran, previstos en la Llei 35/2010, d’1 d’octubre.  En aquest sentit, el Consell haurà d’aprovar els programes anuals i establir el finançament adequat i suficient de les polítiques lingüístiques amb relació a l’aranès.  

El Consell de Política Lingüística esdevé l’instrument de cooperació institucional bàsic per atènyer els objectius generals perseguits per l’Estatut i per la Llei 35/2010, de reconèixer, protegir i promoure l’occità d’acord amb la seva varietat aranesa en tos els àmbits i sectors. 

La creació del Consell de Política Lingüística de l’Occità Aranès es va acordar el 17 de maig de 2012, a la reunió de la Comissió bilateral Generalitat de Catalunya – Conselh Generau d’Aran, d’acord amb el que preveu la Llei 35/2010, d’1 d’octubre, de l’occità, aranès a l’Aran.

 

Data d'actualització:  31.05.2012