• Imprimeix

Llanterna Digital

Premis Llanterna Digital 2017

Els Premis Llanterna Digital volen contribuir al foment de la producció d’audiovisuals de metratge curt en català i occità. Els curtmetratges que s’hi presentin han de recollir reflexions sobre la llengua en sentit ampli i han de tenir l’àudio en català o en occità, o bé han d’estar subtitulats en alguna d’aquestes llengües.

XI edició dels Premis Llanterna Digital. Convocatòria 2017.

Termini de presentació d’obres: fins al 31 de març de 2017.

Els guardons es convoquen en 4 categories i s’estableix un premi per categoria:

  • Centres d’educació primària: el centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge. 
  • Centres d’educació secundària: el centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que, representat per un professor, elabora el curtmetratge. 
  • Membres de la comunitat universitària: s’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors. Caldrà acreditar documentalment la vinculació a un centre universitari de totes les persones que figuren com a responsables del curtmetratge. 
  • Oberta: s’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors.

Pel que fa a la durada de les obres, no ha de ser superior a 3 minuts en les categories de primària, secundària i comunitat universitària. En la categoria oberta, la durada no pot ser superior als 15 minuts.

En aquesta edició 2017, les obres que es presentin en les categories de primària i secundària hauran de contenir una reflexió sobre la funció de la normativa lingüística. 

Els Premis Llanterna Digital els organitza la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, que està integrada per representants de la Direcció General de Política Lingüística; el Centre de Normalització Lingüística de Lleida; els serveis territorials dels departaments d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya a Lleida; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres.

La iniciativa també compta amb el suport del Conselh Generau d’Aran; la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs; l’Ajuntament de Lleida; el Parc Astronòmic Montsec; Lleida Televisió; Magical Media; el festival Somcinema; el cicle de curtmetratges Cafè Curt i la Mòstra de Cinèma Occitan.


Bases de la convocatòria 


Més informació al portal www.llanternadigital.cat.

Guanyadors

  • Centres d’educació primària: Jòquer, del Col·legi Sagrada Família, de Lleida. 
  • Centres d’educació secundària: Suprimim!, del Col·legi Pompeu Fabra, La Bressola, del Soler. 
  • Comunitat universitària: The girl and the moon. Realitzada per David Gascón, estudiant de la Universitat de Barcelona – ESCAC. 
  • Oberta, modalitat d’obres de fins a 3 minuts: Sense color, realitzada per David Ruiz. 
  • Oberta, modalitat d’obres de fins a 15 minuts: 14 anys i un dia, realitzada per Lucia Alemany. 
  • Votació popular: Targeta Roja, del Col·legi Episcopal de Lleida.