• Imprimeix

Llanterna Digital

Premis Llanterna Digital 2018

Els Premis Llanterna Digital tenen per objectiu el foment de l’ús del català i de l’occità, a través de l’elaboració de curtmetratges sobre la llengua. Les obres presentades han d’incloure una reflexió sobre la llengua, feta amb enginy i originalitat, aprofitant el potencial dels mitjans digitals, amb qualitat artística. Han de ser obres originals i s’han de presentar en format digital. La llengua dels curtmetratges ha de ser el català o l’occità, en qualsevol de les seves variants, o bé s’hi han d’incorporar subtítols en una d’aquestes llengües.

XII edició dels Premis Llanterna Digital. Convocatòria 2018.

Termini de presentació d’obres: fins al 30 d'abril de 2018.

Els guardons es convoquen en 4 categories i s’estableix un premi per categoria:

  • Centres d’educació primària. El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora. La durada de les obres no pot ser superior a 3 minuts.
  • Centres d’educació secundària. El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora. La durada de les obres no pot ser superior a 3 minuts.
  • Membres de la comunitat universitària. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores. En aquest cas la durada de les obres no pot ser superior a 15 minuts.
  • Oberta. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores. Pel que fa a la durada de les obres, aquesta categoria inclou 2 modalitats: una de durada no superior als 3 minuts i una altra de durada no superior als 15 minuts.

També hi ha un premi extraordinari atorgat per votació popular que rebrà el guardó Llanterna Digital. Les votacions es podran fer des del 9 fins al 29 de maig de 2018. 

Les obres guanyadores es donaran a conèixer en l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc, la primera quinzena de juny, a Lleida. 

Els Premis Llanterna Digital estan organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística; el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida; els serveis territorials d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres. 

Bases de la convocatòria 

Més informació al portal www.llanternadigital.cat.

Guanyadors

  • Categoria de centres d’educació primària: Manlleus (Escola Riu Segre, de Lleida)
  • Categoria de centres d’educació secundària: El xiclet del temps (Institut La Garrotxa, d'Olot)
  • Categoria de membres de la comunitat universitària: Desert
  • Categoria oberta, modalitat d’obres de fins a 3 minuts: Aïllats (David Ruiz)
  • Categoria oberta, modalitat d’obres de fins a 15 minuts: Alicia (Daniel Muñoz)
  • Premi per votació popular: Coses boniques (Col·legi Episcopal, de Lleida)
Data d'actualització:  13.06.2018