• Imprimeix

Presentació

Nombre de dictats

Et presentem 207 dictats distribuïts en quatre nivells d'aprenentatge: elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2).

Organització dels dictats

La pantalla d’entrada presenta els dictats per nivells: elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Però també pots trobar els dictats distribuïts per aspectes ortogràfics si vas a la pestanya de la dreta on diu: Dictats per aspectes ortogràfics.

Aspectes ortogràfics

Els aspectes ortogràfics que et proposem de treballar són els mateixos a tots el nivells i són els següents: 

 1. A/E
 2. O/U
 3. G/J, IX/X, TG/TJ, TX/IG
 4. S/SS/C/Ç/Z
 5. M/N/NY
 6. B/P, T/D, C/G
 7. B/V
 8. Apòstrofs i contraccions
 9. R/RR
 10. H
 11. Accentuació i dièresi
 12. L/LL/L·L
 13. Continguts combinats generals
 14. Continguts combinats vocalisme
 15. Continguts combinats consonantisme 
 16. Novetats ortogràfiques

Si treballes els dictats per nivell, trobaràs una casella per cada aspecte ortogràfic amb alguns dictats a cadascuna. Algunes caselles no contenen cap dictat perquè aquest aspecte no correspon treballar-lo.

Si treballes els dictats per aspectes ortogràfics, trobaràs a cada casella tots els dictats relacionats amb aquell aspecte de més fàcil a més difícil.

Funcionament dels dictats

Tots els dictats tenen la mateixa presentació: 

A la part esquerra de la pantalla trobaràs els àudios dels dictats. El símbol de la llebre indica un àudio d'un text llegit a ritme natural perquè l'escoltis. El caragol indica l'àudio per fer el dictat. És el dictat pròpiament dit. Cada frase es llegeix dues vegades, alhora que es deixa prou temps perquè la puguis escriure. A la dreta de la barra de l'àudio trobaràs unes fletxes que et permetran la descàrrega dels àudios. 

Encara a l'esquerra de la pantalla trobaràs el botó Solució que conté el text escrit correctament amb les paraules objecte de treball d'aquell dictat destacades en negreta. 

El botó Fem memòria et recordarà, en els nivells elemental i intermedi, la regla general objecte de treball d'aquell dictat. En els nivells de suficiència i superior, el botó Fem memòria presenta les excepcions que corresponen a cada nivell. 

A la dreta de la pantalla trobaràs la caixa en blanc per escriure el dictat. Funciona com un editor de text. Si no vols que t'assenyali les paraules mal escrites, pensa a desactivar el corrector ortogràfic. Si no ho fas, et marcarà les paraules incorrectes, però també les que el corrector no reconegui. 

A sota de la pantalla en blanc trobaràs el botó Corregeix que, en clicar-hi, et mostrarà el dictat que has escrit amb els errors ratllats i la proposta de correcció subratllada en relació amb el text original. 

Exemple: abets avets 

A la part de dalt i a la dreta de la pantalla trobaràs el botó Recomanacions didàctiques que pots prémer mentre fas el dictat en cas que tinguis dubtes sobre com has d’utilitzar l’eina. 

A sota del botó Recomanacions didàctiques trobaràs l'opció Opina i millora que et permetrà valorar l’eina.

Data d'actualització:  09.02.2018