• Imprimeix

Trobada i Congrés ALTE

Barcelona, del 13 al 15 de novembre de 2013

ALTE

L'avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i la integració: diferents enfocaments d'un tema comú

Una reflexió sobre la gestió de societats complexes lingüísticament i cultural, i sobre l’impacte que aquest fet té en l’aprenentatge i l’avaluació de les llengües

Trobada (13 i 14 de novembre)
Tallers formatius i sessions de treball per als membres i afiliats, i reunions de les comissions directives i dels grups d'especial interès (SIG) d'ALTE. També tindrà lloc la sessió plenària de l'Associació.

Congrés (Conference Day, 15 de novembre)
Jornada de portes obertes adreçada a totes les persones interessades en l'avaluació de llengües, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat i on es presentaran diverses ponències sobre el tema de l'esdeveniment.


En un moment de mobilitat creixent, Europa afronta diversos reptes i oportunitats relacionats amb la migració. A Catalunya, a més de la llengua catalana, llengua pròpia del territori, i oficial, com ho és també la llengua castellana, s’hi parlen gairebé 250 llengües. La diversitat lingüística és un fenomen estès arreu d’Europa. Per això, el tema del Congrés serà "L'avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i la integració: diferents enfocaments d'un tema comú", que permetrà reflexionar sobre la gestió de societats complexes lingüísticament i cultural, i sobre l’impacte que aquest fet té en l’aprenentatge i l’avaluació de les llengües.

Què és ALTE?

L’Associació Europea d’Avaluadors de Llengua (Association of Language Testers in Europe, ALTE) és una associació d'institucions europees implicades en la producció d'exàmens i en l'expedició de certificats de llengua.

L’organisme es va constituir formalment el 1989 i el primer congrés internacional va tenir lloc el 1990. Des d’aleshores, la llista de membres ha anat augmentant progressivament i actualment el conformen 34 membres (països), que representen un total de 27 llengües europees. Des de la seva creació, els membres d’ALTE han treballat col·laborativament per construir un sistema que permeti la comparació entre certificats arreu d’Europa.

La Direcció General de Política Lingüística és membre d’ALTE des del 1989.

www.alte.org

Data d'actualització:  05.11.2013