• Imprimeix

Situació sociolingüística de la llengua catalana

Baròmetre de l'ús del català a Internet

El Baròmetre de l'ús del català a Internet de WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i Àmbits Cívics) disposa d'informació sobre l'ús del català als llocs web d'empreses i organitzacions establertes a Catalunya i en altres territoris de parla catalana. S'hi pot consultar l'actualització del resum mensual de situació del Baròmetre, on es pot comprovar l'ús del català en percentatge per sectors i sobre el total d'una mostra de més de 1.100 llocs web analitzats.

Cens lingüístic. Institut d'Estadística de Catalunya, IDESCAT

Conté una base de dades de coneixement de català a partir de municipis i comarques. Les dades, dels anys 1981, 1986, 1991, 1996 i 2001 estan organitzades segons: recomptes absoluts, sexe, edat, lloc de naixement, any d'arribada a Catalunya, nivell d'instrucció, ocupació i estudis en curs i territoris. Consulta interactiva d'estadístiques.

Dades i estudis. Generalitat de Catalunya. Direcció General de Política Lingüística

Conté dades estadístiques oficials (usos lingüístics de la població, usos lingüístics d’institucions i empreses, sistema d’indicadors lingüístics, cens lingüístic) i informació sobre els estudis en què ha participat la Direcció General de Política Lingüística.

Dades sociolingüístiques de la Universitat de Barcelona

Conté dades sobre la llengua a la docència, a les tesis doctorals i altres dades sociolingüístiques. Forma part del web del Servei de Llengua catalana de la Universitat de Barcelona.

Lingcat. Universitat de Barcelona

Presentació sobre la llengua catalana que té com a objectiu resoldre els principals dubtes que els participants en programes d’intercanvi universitaris puguin tenir sobre la realitat sociolingüística de Catalunya –i de l’àrea de parla catalana en general– i sobre com aquesta realitat es reflecteix en la vida universitària.