• Imprimeix

Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot!

Sant Jordi

 

 

 

Ja tenim els garrotuits que l’han clavada! 

No ha estat gens fàcil triar els guanyadors entre tots els garrotuits que hem rebut. Els concursants ens han demostrat que tenen una gran capacitat de creació poètica, a més d’una imaginació fecunda i molta gràcia per exemplificar les novetats ortogràfiques. 

Aquest any el concurs de Sant Jordi de l’Optimot a Twitter proposava de fer garrotuits que tinguessin a veure amb la diada, que continguessin un mot o expressió amb un canvi de grafia arran de l’aparició de l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i que seguissin el compte @optimotcat. Els garrotuits havien d’incloure l’etiqueta #StJordiÒptim en la piulada. 

S’han admès els garrotuits enviats entre el 4 i el 18 d’abril. En aquests 15 dies hem rebut un total de 134 garrotuits, una participació remarcable que demostra l’interès que ha suscitat. 

El jurat, format per la sub-directora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs —en substitució de la directora general, Ester Franquesa—; Jaume Aulet, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; Isidor Marí, membre de l’IEC, i Griselda Oliver, periodista del diari Núvol, ha valorat que el garrotuit presentés una novetat ortogràfica ben contextualitzada, que tractés la temàtica que es demanava, que estigués ben format i que fos creatiu i original.

Els garrotuits que han fet diana són:

 

Primer premi: @maitasun

S'emporta un exemplar de la Gramàtica de la llengua catalana i un carnet TR3SC (subscripció anual).

 

Segon premi: @Rosegarocs


S'emporta una subscripció anual al carnet TR3SC.

 

Tercer premi: @GaiterDel


S'emporta una subscripció anual al carnet TR3SC.

 

A més, els deu primers classificats reben inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra. 

 

Consulta les bases del concurs


Amb la col·laboració de:

Data d'actualització:  21.04.2017
Optimot / Nova gramàtica i ortografia Optimot / Nova gramàtica i ortografia

Entra i comprova que les novetats ortogràfiques són a l'Optimot / Nova gramàtica i ortografia