• Imprimeix

Sant Jordi 2018

Sant Jordi

Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot!

El concurs d’aquest any del compte de Twitter de l’Optimot, com no podia ser d’altra manera, s’afegeix a la commemoració de la figura i l’obra de Pompeu Fabra en l’any de la celebració dels 150 anys del seu naixement i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. I per fer-ho, recuperem el format del microrelat que va funcionar tan bé en el primer concurs. Si t’agrada escriure microrelats, doncs, participa-hi fent-ne un d’inspirat en la vida o l’obra de Pompeu Fabra. Això sí, hi ha una petita condició: les històries han de contenir el nom de Fabra o algun derivat de l’antropònim correctament format: fabrià, prefabrià, postfabrià...

Per optar als premis és imprescindible que segueixis el compte @optimotcat i també el de l’Any Fabra (@AnyFabra), que et servirà per inspirar-te. A més, cal que el tuit sigui lingüísticament correcte i que tingui l’etiqueta #StJordiÒptim. També valorarem la inclusió de novetats normatives —que es poden consultar a Optimot / Nova gramàtica i ortografia. Per il·lustrar la història, d’altra banda, pots incloure en la piulada una imatge o un GIF.

Des del compte @optimotcat repiularem els microrelats que s’hagin publicat entre el 4 i el 17 d’abril i que compleixin els requisits. El dia 20 d’abril anunciarem els guanyadors. El primer classificat s’endurà una tauleta; els tres primers classificats guanyaran una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun, i els deu primers classificats rebran inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra.

El jurat —format per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; Jordi Ginebra, comissari de l’Any Pompeu Fabra; Mila Segarra, de l’Institut d’Estudis Catalans, i Mònica Montserrat, de la Ruta Pompeu Fabra— valorarà que la història basada en la vida i l’obra de Pompeu Fabra quedi ben contextualitzada dins el microrelat, que el text estigui escrit correctament, però també que sigui creatiu, original i inèdit.

 

#StJordiÒptim

 

Consulta les bases del concurs

Encara no t’hem convençut?

Te’n posem un exemple perquè t’inspiris. Recorda que pots participar-hi tants cops com vulguis

 

ex1_optimotsantjordi_2018

Endavant la llança! Per Sant Jordi, clava-la fabrianament!Amb la col·laboració de:

      

Data d'actualització:  26.03.2018
Optimot / Nova gramàtica i ortografia

Optimot / Nova gramàtica i ortografia

Entra i comprova que les novetats normatives són a l'Optimot / Nova gramàtica i ortografia