• Imprimeix

Que fort, això dels febles!

Logo de "Que fort, això dels febles!"

Iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística per promoure la qualitat lingüística entre els joves. Se centra en el bon ús dels pronoms febles.

Cada setmana hi ha hagut una categoria de concurs en un dels programes de l’emissora Ràdio Flaixbac.

Del 26 al 30 de maig

Cada dia els components del programa diran un acudit amb un error. Obriran línies perquè els oients l’identifiquin. Qui l’encerti serà finalista. Entre els finalistes de cada dia el divendres se sortejarà el premi.

Logo del programa "El matí i la mare que el va parir"

Del 2 al 6 de juny

Cada dia els locutors anunciaran que es penjarà un jeroglífic a la pàgina oficial del Facebook del programa . Ho faran saber a l’audiència perquè hi participi. Entre els finalistes de cada dia el divendres se sortejarà el premi.

Logo del programa "Feedbac"

Del 9 al 13 de juny

Cada dia es plantejarà una batalla entre dos oients. Es dirà una frase que s’haurà de sintetitzar correctament. El que ho faci millor, serà finalista. Entre els finalistes de cada dia el divendres se sortejarà el premi.

Logo del programa "Bac Up"

Del 16 al 20 de juny

Els locutors donaran tres opcions de pronominalització. Obriran línies i l’oient que participi triarà una opció. Si falla, entrarà un altre oient fins que un encerti. Entre els finalistes de cada dia el divendres se sortejarà el premi.

Logo del programa "Feedbac"

Del 23 al 27 de juny

L’últim dels concursos es farà a través de la pàgina Facebook del programa . Es penjarà un post al Facebook amb una frase/pregunta i es donaran dues opcions de resposta, una amb pronom i una sense. El primer oient que contesti correctament i expliqui per què no usa l’opció incorrecta serà el finalista. Entre els finalistes de cada dia el divendres se sortejarà el premi.

Logo del programa "Bac Up"

Els premis entre els finalistes de cada setmana seran tauletes digitals.

Tauleta

Guanyador Va de nyaps: Fernando Ramón Costa
Guanyador Trenca't les banyes!: Marta Mariné Gispert 
Guanyador La mida sí que importa: Martí Aragonès Hiela
Guanyador Tres són multitud: Daniel Cosrt Domènech
Guanyador No és el que sembla!: Albert Solench Bertran

Data d'actualització:  30.06.2014