• Imprimeix

Kastanya.cat

Kastanya.cat és una iniciativa del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, de promoció de l'ús del català i de l'occità mitjançant la música, en el marc de la tradicional festa de la Castanyada.

Hi poden participar tota mena de formacions musicals, de qualsevol estil i composició, que cantin en català o en occità i que vulguin seguir una trajectòria musical en aquestes llengües.  

Kastanya.cat  s’articula al voltant de dos elements bàsics:

  • Un gran concert final que es farà a Lleida el diumenge 11 de novembre de 2018.
  • Set programes de televisió que serviran per presentar els grups participants, i que s’emetran per Lleida Televisió les set setmanes anteriors al concert i es penjaran a la seva web. 

Programes de televisió

Set programes de televisió per presentar els grups participants, emesos per Lleida Televisió les set setmanes anteriors al concert.

Programa 1 (21 de setembre)
Folk Segle XXI. Amb la participació de Mau  i d’Amulet.
Què té el folk que sobreviu al pas del temps, es reinventa, s’adapta i segueix viu generació rere generació?  Aquí tenim dues mostres de com el Folk, que va tenir el seu moment de Glòria durant els anys 60 i 70 del segle passat pot mantenir la seva vitalitat també en aquest segle.  Es pot parlar de les fonts musicals de tots dos i si realment van a buscar els clàssics o si reinventen aquelles sonoritats. L’artista convidat és Jofre Bardagí

Programa 2 (28 de setembre)
La veu tranquil·la. Amb Joan Blau i Raül Benítez.
Són dos cantautors clàssics, en el millor sentit de la paraula.  Fan cançons i les canten.  Són temes atemporals i, per tant, cridats a perdurar musicalment, molt més enllà de les modes i les tendències.  Es pot parlar d’aquesta idea de sobreviure musicalment al pas del temps, cosa molt pròpia dels bons creadors de cançons. L’artista convidat és Jordi Gasion.

Programa 3 (5 d’octubre)
Tots els colors del pentagrama. Amb Nicòmac i Dàlhia Duran.
Amb només set notes l’univers sonor que es pot arribar a crea és gairebé infinit.  Aquí tenim dues propostes capaces de crear una enorme ventall de sonoritats i de ritmes.   Cap a on evoluciona la música que actualment es fa a Catalunya, un cop superada la Nova Cançó, les grans bandes de rock i gairebé l’eclosió del pop.  Nous temps, nous sons?. Paula Valls és l’artista convidada

Programa 4 (12 d’octubre)
Rock.  Aquí i allà.  Amb Massiva Cosmo i Komanem.
Són dos grups que fan rock des de posicionaments ben diferents.  L’un ve de de diferents llocs de Catalunya, i l’altre d’Andorra.  Una bona ocasió per comentar les diferents aportacions musicals que es van barrejant amb el rock més clàssic o ortodox i els resultats que generen a casa nostra. L’artista convidat és Èric Vinaixa.

Programa 5 (19 d’octubre)
El so del carrer.  Fock i Free Times.
Són dues formacions que copsen la sonoritat de la ciutat, la melodia urbana, ja sigui a través del rap o de músiques més tradicionals com ara la rumba.  En qualsevol cas, són dues mostres de la música urbana que ara mateix s’està fent a Catalunya.  Cal esperar a veure la composició definitiva de Free Times, però la cosa pot anar per aquí. Amb la participació de Josep Bordes, del grup Pepet i Marieta .

Programa 6 (26 d’octubre)
L’imperi de la veu. Amb la Coral Estel del Centre de Belles Arts, Som Gospel Lleida i la Coral A cor.
Són tres formacions corals, que cedeixen tot el protagonismes a les veus, però des de tres maneres de fer totalment diferents.  Cal remarcar la importància de la veu com a instrument, com a generadora de sons i d’harmonies ben diverses. Amb la participació dels BCN Gospel Messengers.

Programa 7 (2 de novembre)
Resum amb tots els grups participants.

 

Concert final

Concert final a la sala Cotton Club, de Lleida, que es farà el dia 11 de novembre de 2018.

Data d'actualització:  20.09.2018
Kastanya.cat

 

Segueix-nos a

NG_ico_facebook

 

Edicions anteriors