• Imprimeix

Kastanya.cat

Kastanya.cat és una iniciativa del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, de promoció de l'ús del català i de l'occità mitjançant la música, en el marc de la tradicional festa de la Castanyada.

Hi poden participar tota mena de formacions musicals, de qualsevol estil i composició, que cantin en català o en occità i que vulguin seguir una trajectòria musical en aquestes llengües.  

Kastanya.cat  s’articula al voltant de dos elements bàsics:

  • Un gran concert final a Lleida el diumenge 11 de novembre de 2018.
  • Set programes de televisió que serviran per presentar els grups participants, emesos per Lleida Televisió les set setmanes anteriors al concert i penjats al seu web. 

Programes de televisió

Set programes de televisió per presentar els grups participants, emesos per Lleida Televisió les set setmanes anteriors al concert.

Programa 1 (21 de setembre)
Folk Segle XXI. Amb la participació de Mau i d’Amulet.
Què té el folk que sobreviu al pas del temps, es reinventa, s’adapta i segueix viu generació rere generació?  Aquí tenim dues mostres de com el Folk, que va tenir el seu moment de Glòria durant els anys 60 i 70 del segle passat pot mantenir la seva vitalitat també en aquest segle.  Es pot parlar de les fonts musicals de tots dos i si realment van a buscar els clàssics o si reinventen aquelles sonoritats. L’artista convidat és Jofre Bardagí.

Programa 2 (28 de setembre)
Tots els colors del pentagrama. Amb Nicòmac i Dàlhia Duran.
Amb només set notes l’univers sonor que es pot arribar a crea és gairebé infinit.  Aquí tenim dues propostes capaces de crear una enorme ventall de sonoritats i de ritmes.   Cap a on evoluciona la música que actualment es fa a Catalunya, un cop superada la Nova Cançó, les grans bandes de rock i gairebé l’eclosió del pop.  Nous temps, nous sons?. Paula Valls és l’artista convidada.

Programa 3 (5 d’octubre)
Rock.  Aquí i allà.  Amb Massiva Cosmo i Komanem.
Són dos grups que fan rock des de posicionaments ben diferents.  L’un ve de de diferents llocs de Catalunya, i l’altre d’Andorra.  Una bona ocasió per comentar les diferents aportacions musicals que es van barrejant amb el rock més clàssic o ortodox i els resultats que generen a casa nostra. L’artista convidat és Èric Vinaixa.

Programa 4 (12 d’octubre)
La veu tranquil·la. 
Amb Joan Blau i Raül Benítez.
Són dos cantautors clàssics, en el millor sentit de la paraula.  Fan cançons i les canten.  Són temes atemporals i, per tant, cridats a perdurar musicalment, molt més enllà de les modes i les tendències.  Es pot parlar d’aquesta idea de sobreviure musicalment al pas del temps, cosa molt pròpia dels bons creadors de cançons. L’artista convidat és Jordi Gasion (El fill del mestre).

Programa 5 (19 d’octubre)
El so del carrer.  Fock i Free Times.
Són dues formacions que copsen la sonoritat de la ciutat, la melodia urbana, ja sigui a través del rap o de músiques més tradicionals com ara la rumba.  En qualsevol cas, són dues mostres de la música urbana que ara mateix s’està fent a Catalunya.  Cal esperar a veure la composició definitiva de Free Times, però la cosa pot anar per aquí. Amb la participació de Josep Bordes (Pepet i Marieta).

Programa 6 (26 d’octubre)
L’imperi de la veu. Amb la Coral Estel del Cercle de Belles Arts, Som Gospel Lleida i la Coral Quarta Justa.
Són tres formacions corals, que cedeixen tot el protagonismes a les veus, però des de tres maneres de fer totalment diferents.  Cal remarcar la importància de la veu com a instrument, com a generadora de sons i d’harmonies ben diverses. Amb la participació de Ramon Escalé (BCN Gospel Messengers).

Programa 7 (2 de novembre)
Resum amb tots els grups participants.

 

Concert final

Concert final a la sala La Boîte, de Lleida l'11 de novembre de 2018.

Data d'actualització:  12.11.2018
Kastanya.cat

 

Segueix-nos a

NG_ico_facebook

 

Edicions anteriors