• Imprimeix

Avancem amb el català

L'exposició "Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua”, organitzada pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, fa un recorregut per les grans campanyes de promoció de l'ús del català.

L’any 1982, amb la campanya “El català, cosa de tots”, protagonitzada per la Norma, una nena de dotze anys que convidava a fer servir el català, la Generalitat de Catalunya va mostrar a la societat catalana que s’iniciava un procés de normalització lingüística per redreçar la llengua pròpia de Catalunya, després d’anys de prohibició.

L’exposició s'estructura a l'entorn d'una escala, en què a cada graó es representa, a través d'imatges, cartells i vídeos, les diverses campanyes que la Generalitat, en diverses etapes, ha impulsat per fomentar l’ús del català.

Les persones que visitin l'exposició podran descarregar els espots històrics i altres elements digitals mitjançant codis QR, fer-se fotografies amb la Norma o fer propostes per al futur del català i compartir-les a les xarxes socials.

L'exposició s'ha pogut visitar a Barcelona, del 29 de novembre de 2012 al 8 de gener de 2013, al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107), i a Tarragona, del 25 de gener al 28 de març de 2013, a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona (Carrer Major, 14).

Imatge de l'exposició. Fotografia Núria Puentes, Palau Robert 2012
Data d'actualització:  03.04.2013