• Imprimeix

Occitània en Catalonha: de tempses novèls, de novèlas perspectivas

Occitània en Catalonha: de tempses novèls,de novèlas perspectives

Amb aquest títol es publica el volum d'actes de l'XIen Congrès de l'Associacion Internacionala d'Estudis Occitans, que va tenir lloc a Lleida l'any 2014. Coeditat per la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'edició dels textos ha anat a càrrec d'Aitor Carrera i Isabel Grifoll, de la Càtedra d'Estudis Occitans de la Universitat de Lleida.

Amb una introducció de la directora general de Política Lingüística i de la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el volum recull més d'una setantena de comunicacions presentades al congrés, signades per gairebé un centenar d'investigadors (classificades en set àmbits temàtics), a més de la conferència inaugural, dues conferències plenàries, alguns textos d'homenatge i un apartat final amb informació sobre els autors.

Amb l'occità com a llengua de base, és alhora una obra multilingüe, amb textos en sis llengües diferents, que reflecteixen la varietat original de les comunicacions: occità, català, francès, italià, castellà i anglès.

És la primera vegada que les actes d'un congrés de l'AIEO es publiquen en format electrònic, cosa que comporta una millora substancial en la difusió dels coneixements exposats i compartits durant aquesta trobada científica.

Biblioteca Tècnica de Política Lingüística; 21

Data d'actualització:  03.07.2017