• Imprimeix

Llengua i Ús

Llengua i Ús
ISSN: 2013 - 052X
http://llengua.gencat.cat/liu

 

Llengua i Ús. Revista Tècnica de Política Lingüística és una publicació semestral de la Direcció General de Política Lingüística que té com a objectiu principal oferir als tècnics i tècniques de planificació lingüística articles amb contingut útil per a la tasca que duen a terme.

Publicada en línia, es difon mitjançant un butlletí digital gratuït adreçat a subscriptors. La revista està inclosa en la base de dades RACO (Revistes catalanes amb accés obert), i indexada en altres índexs i bases de dades.

Llengua i Ús està oberta a totes les persones interessades a publicar-hi un article, les quals han de tenir en compte els criteris de presentació d’originals i el sistema de selecció d’articles establerts. Les opinions expressades pels autors dels articles no són subscrites necessàriament per la Direcció General.

Destaquem

Llengua i Ús, 58 - 2016

Últim número publicat

Números anteriors

Tots els articles de la revista desde 1994

Cercador d'articles

El repositori RACO conté tots els números de la revista. Podeu accedir-hi buscant a la llista de números anteriors o bé fent-hi una cerca específica.

Continguts

Hi tenen cabuda àmbits conceptuals tan diversos com plans i dinamització lingüística, assessorament i terminologia, didàctica i sociolingüística, processos editorials, comunicació a Internet (usabilitat, edició, sistemes de gestió de continguts), lingüística computacional (sistemes de traducció i correcció automàtica), multilingüisme, comunicació corporativa, publicitat i màrqueting, responsabilitat social, mediació, sociologia, etc.

 

Estructura (seccions) 


Models
Textos de caràcter teòric o modèlic, nous discursos sobre la professió o sobre la llengua, etc. 

Experiències
Casos pràctics de treball, que poden anar des de propostes per a l’ensenyament de la llengua aplicades realment fins a activitats específiques de dinamització en un barri, localitat, escola.... Es pretén que l’article aporti els elements necessaris perquè aquestes experiències puguin ser exportades, compartides, reelaborades, etc.  

Recerca
Resums sintètics i petits articles que condensen el resultat d’estudis i d’investigacions sociolingüístiques, sociològiques, etc., i sempre amb interpretacions de les dades que ens ajudin a definir i conèixer millor la realitat amb què treballem

Instruments
Presentació i descripció d'eines interès com materials didàctics, noves tecnologies relacionades amb la llengua i l’edició, traductors, correctors, etc.

Ressenyes
Fan referència a llibres, webs i altres continguts que poden ser útils als destinataris de la publicació.

Informació relacionada

Llengua i Ús està oberta a totes les persones interessades a publicar-hi un article, les quals han de tenir en compte els criteris de presentació d’originals i el sistema de selecció d’articles establerts. Les opinions expressades pels autors dels articles no són subscrites necessàriament per la Direcció General.

Les persones interessades a publicar un article o una ressenya a Llengua i Ús han de fer arribar els originals a la bústia d'atenció de consultes de la Direcció General de Política Lingüística (www.gencat.cat/llengua/bustia), tema Eines i recursos sobre el català, subtema Publicacions.

Els orginals s'ha d'ajustar a les indicacions del document Criteris de presentació d'articles, que també descriu el procediment d'edició de la revista.

Informació relacionada

La revista es publica en línia i es difon mitjançant un butlletí digital gratuït adreçat a subscriptors. Si us hi voleu subscriure, heu de fer-ho des de:

Gestió de butlletins de Gencat


Si voleu contactar amb l'equip d'edició de Llengua i Ús, adreceu-vos a la:

Bústia de comunicació 

Llengua i Ús està inclosa dins dels índexs i bases de dades següents:

Dialnet
Portal de difusió de la producció científica iberoamericana de la Universitat de la Rioja

Linguistic Bibliography

MLA - Modern Language Association Database 
Directori de publicacions periòdiques

RACO. Revistes Catalanes d'Accés Obert
Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes

ResearchBib
Base de dades de recursos de revistes científiques

Traces
Base de dades de llengua i literatura catalanes

BEG
Catàleg de les biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya

CCUC
Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes

COPAC
Catàleg col·lectiu de les Universitats del Regne Unit

EZB
Catàleg de recursos de les universitats alemanyes

REBIUN
Catàleg col·lectiu de les universitats espanyoles

SUDOC
Catàleg col·lectiu de les universitats franceses

WorldCat
Xarxa mundial de continguts i serveis per a biblioteques

CARHUS +
Avaluació de revistes científiques de l'àmbit de les ciències socials i humanitats

MIAR
Base de dades d'anàlisi de revistes científiques

DULCINEA
Drets d' explotació i permisos pera a l'autoarxivament de revistes científiques espanyoles

Data d'actualització:  31.07.2015