• Imprimeix

Col·lecció "Parlem Tu i Jo"

La col·lecció "Parlem Tu i Jo" té l’objectiu facilitar el diàleg i la conversa entre les persones aprenentes i les voluntàries que formen part del programa Voluntariat per la llengua.

Pompeu Fabra

Amb motiu de la commemoració de l’Any Pompeu Fabra, el novè títol de la col·lecció «Parlem Tu i Jo» està dedicat a la figura del Mestre. Hi podeu llegir el conte El joc de les identitats, de Mònica Batet; el còmic La desaparició, d’Oriol Gracia Quera i Gemma Pauné, i tot de propostes per conversar sobre la vida i l'obra de Pompeu Fabra, un home familiar, compromès amb el país i la llengua, amant de l'esport i la muntanya, i enyorat de Catalunya. 

La salut

A partir de la lectura del conte Selva endins, de David Vila i Ros, i del còmic Ikigai, de Marc Méndez, el vuitè quadern de la col·lecció “Parlem Tu i Jo” ens proposa un seguit d’activitats per conversar sobre diferents aspectes relacionats amb la salut.

Mou-te!

Mou-te! és el setè quadern de la col·lecció i té com a tema central la pràctica de l’esport. Compta amb la col·laboració de Xevi Sala Puig, que signa la narració, i de Toni il·lustració i David Vila, autors del còmic.

Mirant al cel

El sisè quadern de la col·lecció proposa parlar de la diversitat religiosa, el tema central de les activitats. En aquesta ocasió, la narració és obra de Vicenç Villatoro, i el còmic i les il·lustracions han estat creats per Albert Climent.

Tot tipus de famílies

Amb la família com a tema central, aquest cinquè quadern inclou un conte de Sònia Moll, un còmic de Marta Comas i tot de propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

Anem a casa?

A partir de la narració de Rafael Vallbona Les cases perdudes i el còmic La recerca, de Mercè Godàs, aquest quart quadern ens porta a Bucarest i ens proposa llegir i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb les cases on vivim.

Ens entaulem?

El tema central d’aquest tercer quadern és el menjar i el beure. Conté un text de Ramon Solsona, un còmic de David Parcerisa i diverses propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

Tens temps? Què fem?

Segon quadern de la col·lecció, el tema central del qual és el temps lliure. Inclou un text de  Joaquim Carbó i un còmic de Montse Batalla i Xevi Domínguez. S’organitza en cinc apartats amb propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

Viatgem pel món

Primer quadern de la col·lecció. Un text de Josep M. Espinàs, un còmic de Giovanni Castro i propostes de lectures i activitats relacionades amb els viatges facilitaran i  enriquiran el diàleg en les trobades de les parelles lingüístiques.

Data d'actualització:  04.09.2018