• Imprimeix

Èxit rotund de la primera edició de Kastanya.cat

28/11/2016 15:11
Concert al Cotton

El concert de cloenda de la primera edició de Kastanya.cat, celebrat a la sala Cotton de Lleida, ahir diumenge, 27 de novembre, ha estat un èxit rotund. Aquesta és una proposta de la Direcció General de Política Lingüística per promoure l’ús del català i de l’occità a través de la música. 

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que ha assistit a l’esdeveniment, ha avançat la voluntat de la Direcció General de continuar amb la iniciativa i tirar endavant un nou Kastanya.cat l’any vinent.

En aquesta primera edició hi han participat 18 formacions provinents de diferents indrets del país, i amb un ventall de propostes musicals que van des del cant coral, als cantautors, passant per la música tradicional i el pop-rock.  Cinc d’aquestes formacions han interpretat temes en occità, al llarg de les cinc hores del concert.

Kastanya.cat ha tingut, en aquesta edició, la col·laboració de la sala Cotton, de Lleida, que va posar les seves instal·lacions al servei de la iniciativa i de l’escola de música “L’Intèrpret”, on es van enregistrar els sis programes que va emetre Lleida Televisió i que van servir per presentar els grups participants, de la mà de músics reconeguts, amb qui van poder compartir experiències.

Kastanya.cat és una bona mostra de col·laboració entre l’administració pública i les empreses privades, a partir d’una proposta clara i amb objectius compartits.

El proper dissabte, 3 de desembre, Lleida Televisió oferirà, a les 22.30 hores, un programa resum del concert, amb les millors actuacions de cada grup.  Aquest programa especial, i els anteriors que han servit per presentar les bandes estan disponibles al web de Lleida Televisió. Igualment, s’està elaborant un àlbum de fotos i vídeos breus a la pàgina de facebook Kastanya.cat.

Kastanya.cat 2016 es tanca amb un concert de cinc hores de duració