• Imprimeix

Professionals de l’ensenyament de català de les universitats catalanes es formen en l’ús del Parla.cat

31/01/2017 13:01
formació

Aquest dilluns 30 de gener la Direcció General de Política Lingüística ha organitzat una sessió de formació inicial per a nous tutors de la plataforma d’aprenentatge virtual Parla.cat.

Professors de català dels serveis lingüístics de les següents universitats catalanes: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili, han participat en aquesta formació que ha impartit el Consorci per a la Normalització Lingüística juntament amb la Direcció General de Política Lingüística.

Els serveis lingüístics de les universitats catalanes mitjançant l’Oficina de Política Lingüística de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement ofereixen des de l’any 2009 cursos de català mitjançant la plataforma Parla.cat a la comunitat universitària en general. Durant aquests anys s’han dut a terme 779 cursos de català amb 6.795 inscripcions d’alumnes universitaris.

Parla.cat és un entorn d’aprenentatge virtual de la llengua catalana que la Direcció General de Política Lingüística posa a disposició de les persones d’arreu del món que volen aprendre català. Fins ara més de 230.000 usuaris han fet ús d’aquesta plataforma multilingüe (català, castellà, anglès, francès i alemany) que ofereix 12 cursos complets de llengua catalana de nivell bàsic al nivell de suficiència. A més dels cursos de nivell superior i de llenguatge d’especialitat que s’ofereixen des de l’Aula mestra del mateix portal.